A 2015-en megjelenő ISO 9001 szabvány módosításakor mindenki tudta, hogy a szabványcsalád többi tagja is igazodni fog annak szerkezetéhez. Szinte egyidőben megjelent a Környezetirányítási szabvány módosítása is (ISO 14001:2015), majd az ISO/TS 16949 váltott átt IATF 16949:2016-ra.

2017-ben elkezdtek dolgozni a Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelmények szabályainak módosításán és beharangozták a röviden csak OHSAS-nak nevezett Munkahelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszerszabvány és követelményei upgrade-jét is.

 

Minden cég tisztában van vele, hogy csak az egészséges munkavállalók képesek megfelelően ellátni a rájuk bízott feladatot és hatékonyan termelni. egy-egy betegség, vagy sérülés miatt kieső munkaerő nemcsak erőforrás kiesés a vállalat számára, de a betegszabadság, vagy munkahelyi baleset miatti kártérítés még plusz anyagi teherrel is megnehezíti a helyzetet. Nem véltelenül alkalmazza már több cég is az ISO erre vonatkozó szabványát.

Ráadásul az egészséget védő, kiemelt helyen kezelő cégek megítélése jobb.

 

Az eddig hatályos OHSAS 18001:2007 továbbfejlesztették, hogy iránymutatásként szolgálhasson a vállalatoknak.

 

Az ISO 45001:2018 szabvány meghatározza a követelményeket egy munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerre és útmutatót ad annak alkalmazásához. Célja, hogy a szervezetek képesek legyenek biztonságos és egészséges munkahelyeket biztosítani a munkával kapcsolatos sérülés és egészségkárosodás megelőzésével. Képesek legyenek továbbá a meglévő munkahelyi egészség és biztonság javítására, ki tudják küszöbölni a veszélyeket és minimalizálni tudják a kockázatokat.  

A szervezet munkahelyi egészségvédelem és biztonság politikájával összhangban az irányítási rendszer tervezett eredményei tartalmazzák: 

a) a munkahelyi egészségvédelem és biztonság teljesítményének folyamatos javítását; 

b) a jogszabályi követelmények és egyéb követelmények teljesítését; 

c) a célok elérését. 

A szabvány előírásai mérettől, típustól és tevékenységtől függetlenül bármely szervezetre alkalmazható. Azokra a munkahelyi egészségvédelem és biztonsági kockázatokra alkalmazható, amelyek a szervezet felügyelete alatt állnak, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a szervezet működési környezete, valamint munkavállalóinak és más érdekelt feleinek a szükségletei és elvárásai. A szabvány bevezetésével képes a vállalat arra, hogy integrálja az egészség és biztonság más tényezőit, mint például a munkavállalók egészségmegőrzése/jóléte. 

 

A szabvány felépítése igazodik az ISO 9001:2015 szabványfelépítéséhez, így jól integrálható ahhoz, vagy akár az ISO 14001:2015 szabványhoz.

A már OHSAS szavány szerint tanúsított cégeknek ismét van haladékuk az új szabványra történő átállásra, ahogy az eddigiekben is volt türelmi idő!

 

Szabványimsertetés, belső auditor képzés már elérhető nálunk! Integrált irányítási rendszer belső auditor képzésünkön 4 szabvánnyal ismerkedhet meg a résztvevő:

  • ISO 9001:2015

  • ISO 14001:2015

  • ISO 45001:2018

  • ISO 19011:2012

 
 
Kategória: Hírek

 

ISO 17025 - Laboratórium minőségirányítási rendszer

 

Vizsgáló laboratóriumok akkreditációjának egyik feltétele az ISO 17025:2005 szabvány követelményei szerinti irányítási rendszer megléte. Mi a szabvány szerinti irányítási rendszer kidolgozását vállaljuk a laboratóriumok akkreditálásához.

 

Az akkreditálásnak az ISO 17025:2005 szabvány szerinti irányítási rendszer működtetése csak egyik feltétele. Az akkreditálásra való felkészülésben a laboratóriumokat nem csak az irányítási rendszer dokumentumainak kidolgozásában és alkalmazásában segítjük, hanem a szakmai követelményeknek az irányítási rendszerbe integrálásában és a helyszíni szemlére való felkészülésben is.

 

 

Amennyiben az intézménynek már van ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszere, esetleg ISO 14001:2005 szabvány szerinti környezetirányítási rendszere, szakembereink az ISO 17025:2005 szabvány szerinti irányítási rendszer kiépítésekor a szabályozást integrálják a már meglévő minőségirányítási és/vagy környezetirányítási rendszerrel.

 

Jelentkezés a tanfolyamra

 

Partnereink , hallgatóink mondták

Méréstechnikai képzésünk

"Lenyűgözött az oktató profizmusa valamint nagyon tetszett hogy az oktatás nem maradt meg az elmélet síkján, hanem elmélyedtünk a gyakorlati alkalmazás területén is. Csak ajánlani tudom a képzést."...

Integrált irányítási belső auditor (MIR-KIR)

A modul célja: Az ISO 9001 és az ISO 14001 szabványokban megfogalmazott elvek és követelmé-nyek elemzése, az integrált irányítási rendszerekkel kapcsolatos elvárások értelmezése, vala-mint az auditok ISO 19011 ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin