A 2015-en megjelenő ISO 9001 szabvány módosításakor mindenki tudta, hogy a szabványcsalád többi tagja is igazodni fog annak szerkezetéhez. Szinte egyidőben megjelent a Környezetirányítási szabvány módosítása is (ISO 14001:2015), majd az ISO/TS 16949 váltott átt IATF 16949:2016-ra.

2017-ben elkezdtek dolgozni a Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelmények szabályainak módosításán és beharangozták a röviden csak OHSAS-nak nevezett Munkahelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszerszabvány és követelményei upgrade-jét is.

 

Minden cég tisztában van vele, hogy csak az egészséges munkavállalók képesek megfelelően ellátni a rájuk bízott feladatot és hatékonyan termelni. egy-egy betegség, vagy sérülés miatt kieső munkaerő nemcsak erőforrás kiesés a vállalat számára, de a betegszabadság, vagy munkahelyi baleset miatti kártérítés még plusz anyagi teherrel is megnehezíti a helyzetet. Nem véltelenül alkalmazza már több cég is az ISO erre vonatkozó szabványát.

Ráadásul az egészséget védő, kiemelt helyen kezelő cégek megítélése jobb.

 

Az eddig hatályos OHSAS 18001:2007 továbbfejlesztették, hogy iránymutatásként szolgálhasson a vállalatoknak.

 

Az ISO 45001:2018 szabvány meghatározza a követelményeket egy munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerre és útmutatót ad annak alkalmazásához. Célja, hogy a szervezetek képesek legyenek biztonságos és egészséges munkahelyeket biztosítani a munkával kapcsolatos sérülés és egészségkárosodás megelőzésével. Képesek legyenek továbbá a meglévő munkahelyi egészség és biztonság javítására, ki tudják küszöbölni a veszélyeket és minimalizálni tudják a kockázatokat.  

A szervezet munkahelyi egészségvédelem és biztonság politikájával összhangban az irányítási rendszer tervezett eredményei tartalmazzák: 

a) a munkahelyi egészségvédelem és biztonság teljesítményének folyamatos javítását; 

b) a jogszabályi követelmények és egyéb követelmények teljesítését; 

c) a célok elérését. 

A szabvány előírásai mérettől, típustól és tevékenységtől függetlenül bármely szervezetre alkalmazható. Azokra a munkahelyi egészségvédelem és biztonsági kockázatokra alkalmazható, amelyek a szervezet felügyelete alatt állnak, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a szervezet működési környezete, valamint munkavállalóinak és más érdekelt feleinek a szükségletei és elvárásai. A szabvány bevezetésével képes a vállalat arra, hogy integrálja az egészség és biztonság más tényezőit, mint például a munkavállalók egészségmegőrzése/jóléte. 

 

A szabvány felépítése igazodik az ISO 9001:2015 szabványfelépítéséhez, így jól integrálható ahhoz, vagy akár az ISO 14001:2015 szabványhoz.

A már OHSAS szavány szerint tanúsított cégeknek ismét van haladékuk az új szabványra történő átállásra, ahogy az eddigiekben is volt türelmi idő!

 

Szabványimsertetés, belső auditor képzés már elérhető nálunk! Integrált irányítási rendszer belső auditor képzésünkön 4 szabvánnyal ismerkedhet meg a résztvevő:

 • ISO 9001:2015

 • ISO 14001:2015

 • ISO 45001:2018

 • ISO 19011:2012

 
 
Kategória: Hírek
2018. június 18. hétfő, 14:42

Hatékony vezetői támogatás

Hatékony vezetői támogatás

 

A tréning célja

A piacon megtalálható számos vezetői tréning kiegészítése képpen nemzetközi díjas trénerünk által kifejlesztett Hatékony vezetői támogatás tréningünk a mindennapok hőseinek kíván segítséget nyújtani!

Kiváló és hatékony vezetéshez nélkülözhetetlen a precíz, szakszerű háttértámogatás. Az iroda működését, osztályok adminisztratív támogatását jól biztosító cégek profibbak, vevőik szemében rendszerezettebben jelennek meg, ezzel is egy pozitív képet erősítve meg a vállalatról.

A tréning résztvevői megismerik a titkárság hatékony szervezését, olyan módszereket tanulnak meg, amelyekkel racionalizálhatják a munkamódszereiket, hatékonyabban menedzselhetik a feladataikat, ezáltal újabb feladatok számára szabadíthatnak fel időt. Kezelni tudják a prioritásokat, megtanulják helyére tenni a számos azonnali határidőket. Tervezéssel, mérlegeléssel, rendszerezéssel minden munka átláthatóvá, időre megoldhatóvá válik! Ehhez kínálunk megvalósítási tippeket, trükköket. Megcáfoljuk a tévhiteket, megerősítjük a kommunikációt, megtanítjuk használni a protokollt.

 

Amire a résztvevők számíthatnak: 

 • Reális tükörre,

 • Tudásátadásra,

 • Interaktív feladatokra,

 • Egyéni és csoportos munkára,

 • Egy-egy saját eset feldolgozására,

 • Egyéni célok kijelölésére, és ehhez illeszkedő akcióterv felállítására.

 

Főbb témakörök

 • Asszisztens feladatai és időszükségletük

 • Priorizálás

 • SMART célkitűzés, Eisenhower mátrix

 • Tervezés – Alpen módszer

 • Megvalósítás – tippek trükkök, hitek és tévhitek

 • Rendszerezés – LEAN és 5S modell alkalmazása a gyakorlatban

 • Szóbeli kommunikáció – Egy-, kétirányú kommunikáció,

 • Kérdezéstechnika,

 • Aktív figyelem

 • Telefonos kommunikáció

 • Írásbeli kommunikáció – e-mail tartalmi és formai követelménye

 • Ügyfélkezelés

 • Az asszisztenssel szembeni elvárások azonosítása

 • Protokoll

 

Tréning ideje

16 óra, 2 nap

2018. június 05. kedd, 15:49

Jelentkezési lap

 

Jelentkezési lap

 

Tanfolyam neve:                                                                           Helye: 1116 Budapest, Sopron út 64.                                              Ideje:

Jelentkező neve

Beosztás

E-mail címe

Telefonszáma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jelentkezők adatai – számlázási adatok:

Cégnév:

 

Számlázási cím:

 

Számlaszám/Adószám

                                                                                                           

Számlavezető Bank:

 

Levelezési cím:

 

Telefon, Fax:

 

E-mail cím:

 

Kapcsolattartó neve

 –(teljesítés igazolás jóváhagyójának neve céges jelentkezés esetén)

 

 

A tanfolyami jelentkezési lap kitöltését a tanfolyamon való részvételi szándék kinyilvánításaként kezeljük. A feltüntetett adatok és árak tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. A jelentkező vállalja, hogy a TEKT Kft. által küldött számlát legkésőbb a tanfolyam megkezdéséig kiegyenlíti. A jelentkezési határidő lejártáig történő lemondás esetén az oktatási díjként befizetett összeget a TEKT Kft. teljes egészében visszafizeti. A jelentkezési határidő lejárta után, - de legkésőbb a képzést megelőző 5. munkanap 12.00 óráig – érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizetjük vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módunkban visszatéríteni a képzés díját.

Lemondást kizárólag írásban fogadunk el – a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  mail címen.

A TEKT Kft. fenntartja magának a jogot, hogy rendkívüli esetben a képzések időpontját megváltoztassa, vagy vis major esetén (pl. oktató megbetegedése) a képzést törölje. Ilyen esetben, ha a hallgató a képzésen a felajánlott új időpontban nem kíván részt venni, a teljes képzési díj visszafizetésre kerül.)

A weboldalunkon feltüntetett tanfolyami díjak a 27% ÁFA-t NEM tartalmazzák, a képzésről kiállított számla közvetített szolgáltatást tartalmazhat (étel-ital továbbszámlázásra).

Képzéseinkkel kapcsolatban bővebb információ található a www.tekt.hu weboldalon, illetve a lenti elérhetőségeken.

Jelentkezés módja: a kitöltött jelentkezési lapot beszkennelve e-mailen kell eljuttatni a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre és postán a budapesti címünkre (1116 Budapest, Sopron út 64.).

A jelentkező az adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a TEKT Kft. a jövőben a képzéseivel kapcsolatos információkat és hírlevelet küldjön számára, valamint szolgáltatásaival kapcsolatban megkeresse az általa megadott elérhetőségeken. A TEKT Kft. fenntartja a jogot, hogy a rendezvény helyszínét és az időpontot az előzetesen közöltekhez képest megváltoztassa. Az esetleges hibákért elnézést kérünk, azokért felelősséget nem vállalunk.

 

Helyszín, dátum:

ph.

Cégszerű aláírás – jogi személy esetén-      

aláírás

 

 

A tanfolyamról az alábbi módon értesültem:          (több válasz is adható)

      google kereső

     internet, tematikus oldal:………………………

   korábbi képzés

      hírlevél

     www.tekt.hu oldalról

   social media (facebook)

 

 

Kategória: Jelentkezési lap
2018. június 05. kedd, 14:47

Új kihívás HR területén

Új kihívás a HR területén

 

Napjainkban a munkaerőhiány a feldolgozó cégeknél súlyos problémát jelent. A menedzsmentnek meg kell küzdeni a toborzás, kiválasztás, majd a betanítás időigényes feladatával. Ez így  van már évek óta, nincs ebben újdonság. Amivel azonban mostantól számolniuk kell a munkáltatóknak, az a munkavállalói magatartás rossz irányba történő elmozdulása. 

Kategória: Hírek