2017. január 12. csütörtök, 16:29

2017. év vezetői kihívásai

 

 

Kétséget kizárólag a legnagyobb vezetői kihívás továbbra is a körülöttünk lévő szociokulturális rendszerek komplexitásának fokozódása. 

 

 

  • Komplexebbek lesznek a szervezetek, mert az ügyfelek egyre inkább egyénre szabott termékeket, szolgáltatást szeretnének és ahhoz minél gyorsabban szeretnének hozzájutni.

  • Komplexebbek lesznek a szervezetek, mert állandóan innovációra, állandóan megújulásra kényszeríti őket a gyorsan változó vásárlói igény. 

  • És végül, de nem utolsó sorban rendkívül komplex problémát okoz a gyorsan változószabályozói környezet elvárásainak való megfelelés.

 

A komplexitás kezelésére elég jól bevált, elismert termelés- és szolgáltatásmenedzselési eszközeink vannak; elég, ha csak a lean vagy a minőségbiztosítás eszközeire gondolunk.

Meggyőződésem, hogy a legnehezebb feladat az, hogy mi magunk emberek hogyan kezeljük belül – érzelmileg, gondolatilag – a komplexitást, a komplexitással járó ellentmondásokat, a stresszt, a számtalan trade-off (melyik ujjamat harapjam) döntést.

 

Az elmúlt évek vezetői tréningjein szerzett tapasztalataink azt mutatják, a résztvevő vezetők döntő többsége leginkább abban szeretne fejlődni, hogy meg tudja őrizni belső nyugalmát, fókuszáltságát. Teljesen jogosnak tartom ezt az igényt, hisz ha egy vezető stresszes, ideges, akkor

  • nagy valószínűséggel úgy fogja találni, hogy kollégái ellenfelek, vagy alkalmatlanok a feladatra, esetleg „direkt” nem akarják támogatni az ő munkáját.

  • nagyobb valószínűséggel fog a meglévő sémáira támaszkodva gondolkodni egy teljesen új környezetben; gyorsan és rosszul fog dönteni, és minden bizonnyal

  • érzelmileg megfertőzi a munkatársait, a dolgozókra átragad a stressz, az ellenfelek keresése, az összeesküvés elméletek kitalálása, terjesztése.

 

 

Jó hír, hogy a belső nyugalmunk, a mentális erő fejleszthető, és mi szívesen is vállalkozunk erre a feladatra. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mások hogyan látják, mik lesznek a legnagyobb vezetői kihívások 2017-ben?

 

Héder Sándor

 

 

Ajánlott képzések:

Vezetői kézségfejlesztés

Helyzetfüggő vezetés

Inspiráló vezető

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Gia Form Kft.

Az oktatáson olyan információkat szereztem, amit fel tudok használni a munkám során, egyúttal meg is könnyítik azt....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin