2016. szeptember 21. szerda, 13:16

A cégek sikeréhez legtöbbször csak egy kicsi hiányzik

 

A mi tapasztalatunk szerint a szervezetekben legtöbbször csak egy „kicsi” hiányzik a sikerhez, az eredményességhez, ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat! Természetesen mivel minden cég más és más ez a „kicsi” minden cégnél más és más.

A cége a saját tapasztalataik alapján ennek a „kicsi” problémának nevet adnak és már e név birtokában keresik a megoldást.

Stressz kezelésre van szükségünk! Vannak persze divatok is, „csodaszerek” is. A mai legújabb divat a coaching, jövőre a reziliencia és a mindfulness lesz - nyugati országokban most ez a „menő”…

Az egyik nagy cégnél a versenytárgyalást megnyerve elkezdjük a képzést és a résztvevők arról számolnak be, hogy a lassú CRM program miatt hosszúak a sorok, idegesek az ügyfelek, sok az ingerült, kiabáló ügyfél. Nyilvánvaló nem stressz kezelésre lenne szükség. A tréning végén a HR-es kollégák online kérdőívben visszamérik a képzés „eredményét” és azt állapítják meg, hogy nem volt sikeres a program, és arról döntenek, hogy ezt a tréning céget többet nem alkalmazzuk.

A cégek egy nagyon bonyolult, egyedi, komplex szocio-kutúrális rendszert alkotnak, mely törvényszerűségeiből adódóan több évtizedes tapasztalattal sem lehet ránézéssel, diagnózis és kísérletek nélkül megállapítani, hogy mi az a „kicsi” ami hiányzik!

A TEKT Kft. bevált gyakorlata szerint –

  • belevágunk egy rövid képzésbe, ami a tapasztalataink szerint orvosolhatja a „kicsi”-nek nevezett problémát, majd
  • figyeljük, elemezzük az eredményeket, sűrűn beszámolunk, egyeztetünk a vezetőkkel, HR-es kollégáknak a tapasztalatainkról és
  • közösen igyekszünk pontosítani a „kicsi” hiányosságot.

A pontosított „kicsi” hiányosság mentén elkezdünk egy újabb képzési kört.

A képzési szakma egyre jobban hasonlít az orvosi szakmához. Az emberi szervezet is egy nagyon komplex szervezet. Az orvos elkezdi a gyógyítási folyamatot, több szert kipróbál, figyeli az eredményeket. A jó orvos bizalmi kapcsolatot alakít ki a páciensével, időt szán rá. Bátorítja az önmegfigyelést, az önmegfigyelés precíz leírását, az önfegyelmet, Hisz ezek nélkül nincs gyógyulás.

 

 

Héder Sándor

tréner

 

 

Ajánlott képzéseink:

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Metz - Méréstechnikai képzés

"A képzés teljesen lefedte az igényeinket, főleg az oktató profizmusa tetszett. Minden kérdésre válaszolt, addig nem mentünk tovább az anyagban, amíg meg nem értettük." ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin