2014. január 23. csütörtök, 13:22

Kedves Olvasó! 

Hallott már a vezetők rossz szokásairól szóló tréningről? Valami azt súgja, hogy nem! 

Kár, hogy nincs ilyen képzés, mert a vezetők, akik a cégek sikeres emberei, megérdemelnék, hogy segítsék őket abban, hogy a jövőben is sikeresek legyenek.  A siker, a munkatársak sorozatos pozitív visszajelzése (értsd: puncsolása) könnyen szemellenzőt növeszt a sikeres vezetők látómezejébe.

 

Félreértés ne essék! A cégen belüli sikeres emberek minden valószínűség szerint szakmailag kiváló emberek, csak egy idő után nem veszik észre, hogy viselkedésükkel, kommunikációjukkal, milyen károkat okoznak a munkatársaknak, a csapathangulatnak – végső soron a szervezet eredményességének.

 

Itt ne nagy „bűnökre” gondoljon a tisztelt olvasó!

 

Például, egy munkatárs lelkesen megjelenik a vezetőnél az ötletével. A vezető megdicséri az ötletet, majd elmagyarázza, mi hiányzik belőle ahhoz, hogy valóban nagyszerű ötlet legyen. Azután megveregeti saját vállát, milyen támogató szellemben vezeti a céget. Később aztán csodálkozva veszi észre, hogy a lelkes ötletelő sehol nem áll a végrehajtással. Az eszébe sem jut, hogy ő szegte munkatársa kedvét. 

 

Marshall Goldsmith és Mark Reiter könyve, Ami eddig működött, az nem visz tovább (Trivium Kiadó, 2013.) azon sikeres vezetőknek szól, akik továbbra is sikeresek akarnak maradni és nem félnek a kritikától. Marshall Goldsmith - a coaching szakma kiváló képviselője - pályafutása során összegyűjtötte azokat a rossz szokásokat,  amelyek a sikeres vezetők útjában állhatnak. Ezek felsorolása után arra ad tanácsot, hogyan lehet e hibákat kijavítani. Az Amazon.com  hozzászólóinak egyöntetű véleménye szerint ez a könyv Goldsmith legpraktikusabb, leginkább gyakorlatorientált könyve.  

 

Bátran ajánljuk a könyvet mind közép, mind felsővezetőknek, mindazoknak, akik jelenleg sikeresnek tartják magukat. A könyv amellett, hogy praktikus, jól szerkesztett, izgalmas olvasmány is. Ha valaki tovább akar lépni és a könyv elolvasásán túl maga is meg akar ismerkedni a coaching lehetőségével, forduljon a TEKT-hez, akik coachokat is tudnak ajánlani!

 

Elérhetőségeink:

 

Telefonszám: 06-1-782-28-83
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin