2015. augusztus 13. csütörtök, 13:00

Extruder gépbeállító

 

Az extrudálás egy különleges szakterület a műanyag feldolgozó technológiák között. A hőre lágyuló műanyag termékek extrudálással készülnek legnagyobb mennyiségben, viszont a technológia sajátosságai miatt legkevésbé automatizálható.

 

fröccsöntésnél a gép memóriájából lekért információkkal már a harmadik zárásnál elvárható a megfelelő minőségű termék és ez maximum néhány percet vesz igénybe. Profil extrudálás esetén ez néha több órát is igényelhet, miközben ügyelni kell, hogy az extrudálás egyensúlyi feltételei mindvégig teljesítve legyenek, különben elölről lehet kezdeni az egészet. Az extrudálás szakterületén kiemelt fontosságú a jól képzett szakember.

 

Képzésünkön részvevő szakemberek részére egy olyan elméleti és gyakorlati tudásanyagot tudunk átadni, aminek ismeretében önállóan tudja elhárítani az extrudálás közben adódó speciális problémákat. Nagyon fontos, hogy a folyamat bonyolult ok-okozati összefüggéseivel tisztában legyen az extruder gép kezelője. Nagyon gyakran egy problémát több, egymástól független eltérés is okozhat, meg kell keresni az eredeti okot, lehetőleg azt kell orvosolni. Mitől lehet görbe a profil, amikor a szelvény méretei alapján megfelel? 

 

A válasz tulajdonképpen egyszerű, a profilban meglévő belső feszültségek miatt. Az extrudált profil gyakorlatilag mindig feszültséges. Az extrudált profil akkor és csak akkor egyenes, ha a benne levő görbülést okozó feszültségek éppen kioltják egymást! 

Ehhez hasonló érdekes és szükséges tudást sajátíthatnak el a résztvevők.

 

Kapcsolódó képzéseink:

Extruder gépbeállító

Fröccsöntőgép kezelő

 

További információ: 06-1/782-2883, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Dewhurst Hungary Kft. (Sóskút)

Munkatársaik szakértelmükkel, kitartásukkal, lelkiismeretes munkájukkal a megbízói igényeinket magas minőségi színvonalon, rugalmasan és kifogástalanul teljesítették. ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin