2015. április 20. hétfő, 13:28

Formel-Q  - minőségirányítás a Volkswagen jegyében

 

Múlt héten zajlott le egyik nagy partnerünknél  Vevőspecifikus követelmények témakörében egy négynapos képzésünk.

A négy nap során a résztvevők megismerték a Volkswagen-Konsern beszállítóira kötelezően vonatkozó Formel-Q Konkrete és Formel-Q Fähigkeit előírásainak általános ismeretét.

A képzés teljes keretet biztosított a Formel-Q előírásainak megismeréséhez, így kezdve az ajánlati dokumentációk helyességétől,a minőségügyi keret megállapodásán át a minőségügyi kritériumok kifejtéséig.

 

Gorcső alá került a beszállító saját részről elvégzett auditja, csakúgy mint a termékaudit, vagy a folyamataudit. Felhívtuk a figyelmet, hogy egy termékauditon keresztül a vevői követelményektől való eltéréseket fel lehet ismerni, és következtetéseket lehet levonni közvetlenül az azt befolyásoló folyamatra nézve. És mivel a folyamataudit VDA6.3 szerint történik, ezért kitértünk ennek ismertetésére is. Így teljesen átfogó képet kaptak a résztvevők a szükséges alapoktól kezdve.

 

Mindezeken felül képzésünkön szóba került a D/TLD dokumentáció audit is. Mint ismeretes az autógyárakra a törvényi követelmények kötelezettségeket rónak, melyeket minden szériajárműre vonatkozóan alapkövetelményeként kell teljesíteni.  

Fontos, hogy tisztába legyünk azzal, hogy a minőségirányítási rendszer általános követelményei mellett a beszállítónak a D/TLD - alkatrészekhez alkatrész specifikus minőségügyi bizonyítékokat kell vezetnie és legalább 15 évig meg kell őriznie azokat. 

 

A képzés utolsó napján a résztvevők egy auditot is levezettek, így az elméletben megtanultakat saját kollégájuk közreműködésével ki is próbálhatták, megtapasztalhattak egy audit lefolytatásának menetét auditor szemszögből.

 

 

Ajánlott képzéseink:

Termékfelelősségi megbízott

VDA6.3

Minőségirányítási belső auditor

Autóipari minőségirányítási belső auditor

 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Méréstechnikai képzésünk

"Lenyűgözött az oktató profizmusa valamint nagyon tetszett hogy az oktatás nem maradt meg az elmélet síkján, hanem elmélyedtünk a gyakorlati alkalmazás területén is. Csak ajánlani tudom a képzést."...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin