2015. április 20. hétfő, 13:28

Formel-Q  - minőségirányítás a Volkswagen jegyében

 

Múlt héten zajlott le egyik nagy partnerünknél  Vevőspecifikus követelmények témakörében egy négynapos képzésünk.

A négy nap során a résztvevők megismerték a Volkswagen-Konsern beszállítóira kötelezően vonatkozó Formel-Q Konkrete és Formel-Q Fähigkeit előírásainak általános ismeretét.

A képzés teljes keretet biztosított a Formel-Q előírásainak megismeréséhez, így kezdve az ajánlati dokumentációk helyességétől,a minőségügyi keret megállapodásán át a minőségügyi kritériumok kifejtéséig.

 

Gorcső alá került a beszállító saját részről elvégzett auditja, csakúgy mint a termékaudit, vagy a folyamataudit. Felhívtuk a figyelmet, hogy egy termékauditon keresztül a vevői követelményektől való eltéréseket fel lehet ismerni, és következtetéseket lehet levonni közvetlenül az azt befolyásoló folyamatra nézve. És mivel a folyamataudit VDA6.3 szerint történik, ezért kitértünk ennek ismertetésére is. Így teljesen átfogó képet kaptak a résztvevők a szükséges alapoktól kezdve.

 

Mindezeken felül képzésünkön szóba került a D/TLD dokumentáció audit is. Mint ismeretes az autógyárakra a törvényi követelmények kötelezettségeket rónak, melyeket minden szériajárműre vonatkozóan alapkövetelményeként kell teljesíteni.  

Fontos, hogy tisztába legyünk azzal, hogy a minőségirányítási rendszer általános követelményei mellett a beszállítónak a D/TLD - alkatrészekhez alkatrész specifikus minőségügyi bizonyítékokat kell vezetnie és legalább 15 évig meg kell őriznie azokat. 

 

A képzés utolsó napján a résztvevők egy auditot is levezettek, így az elméletben megtanultakat saját kollégájuk közreműködésével ki is próbálhatták, megtapasztalhattak egy audit lefolytatásának menetét auditor szemszögből.

 

 

Ajánlott képzéseink:

Termékfelelősségi megbízott

VDA6.3

Minőségirányítási belső auditor

Autóipari minőségirányítási belső auditor

 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Nyílt mérőeszköz kezelő képzésünk

Nagyon tartottam tőle, hogy száraz tananyagot fogok hallgatni, ehhez képest igazán pozitívan csalódtam. Mind az oktatási anyag mind pedig az odaadott tananyag az elvártnak megfelelt, később is forgatni fogom. Szívesen ajánlom mindenkinek aki ebben...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin