2016. június 07. kedd, 13:46

ISO 50001:2011: az energiairányítási rendszer

 
 

A 2015. évi LVII. törvény, valamint végrehajtó rendelete a 122/2015. Korm. rendelet tavalyi megjelenése óta egyre növekvő érdeklődés mutatkozik a szabványos energiairá-nyítási rendszerek bevezetése iránt.

 

Mindenképpen üdvözlendő, hogy szép számmal akadnak olyan nagyvállalatok, akik az ISO 50001:2011 szerinti EIR bevezetését nem a jogszabályi megfelelés kényszere, hanem jól felfogott gazdasági és környezeti érdekeik által vezérelve választják.

Egyik nagy Partnercégünk Hatvanból ez utóbbi szervezetek közé tartozik. Az energetikai szolgáltatások sajátos piaci szegmensének trendjeit jellem-zi az is, hogy a jelentős autóipari beszállítók közül még a megszokottnál is többen dön-tenek a rendszerbevezetés mellett. Ennek egyik legvalószínűbb oka, hogy a gépjármű-gyártáshoz kapcsolódó beszállítói lánc képviselőivel szemben egyre szigorodó minőség-irányítási követelmények fogalmazódnak meg, melyek teljesítését nagymértékben segíti a transzparens energiagazdálkodás megvalósítása, és független, akkreditált szervezet által történő tanúsítása. 

 

A TEKT Kft. 2016. májusában tartott gyakorlatorientált belső auditor képzést Hatvanban. Az interaktív oktatás kifejezetten a telephelyi specifikumokra koncentrált, figyelembe véve a meglévő irányítási rendszerek szabályozóit, a konszern szintű elvárásokat és a gyáregység ellátórendszereinek műszaki, szabályozástechnikai és üzemelteté-si/folyamatirányítási sajátosságait. A workshop – amellett, hogy részletesen tárgyalta a rendszerbevezetés és -működtetés elméletét és praktikumát – egyben szimulálta is a belső- és harmadik feles EIR auditok folyamatát. A jól felkészült és igen aktív résztvevők visszajelzései szerint, a képzés közvetlenül hasznosítható információkkal, „tippekkel és trükkökkel” látta el az energiairányításban érintett kollégákat, és érdemi választ adott az eddig nyitott kérdéseikre. 

 

Örömünkre szolgál, hogy részt tudtunk vállalni Partnerünk környezet- és klímapolitikai törekvéseinek támogatásában!

 

Köteles Géza

energiagazdálkodási szakmérnök, EIR lead-auditor

 

 

 

Ajánlott képzéseink:

ISO 5001:2011 Energiairányítási rendszer belső auditor

Autóipari minőségirányítási belső auditor (ISO/TS 16949:2009)

Környezetvédelmi ügyintéző

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Delphi - Autóipari belső auditor képzés

"Nagyon érezhető volt az oktatók szakmaisága és rugalmassága! Az átadott tudásanyag nem volt száraz, hanem meglehetősen érdekes. Minden feltett kérdésre korrekt választ kaptunk."...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin