2014. május 22. csütörtök, 09:12

 

A termelési vezető nincs egyedül ezen elvárásával. Szinte minden munkahelyen találkozunk a kevés vagy pontatlan adatra alapozott, gyors, érzelmekkel telített ítélkezéssel. Egy érzelmekkel telített felszólalásra szinte törvényszerű, hogy a válasz is érzelmekkel telített lesz, ami aztán kiváló alapot ad a konfliktusok eszkalálódásához, a kapcsolatok megromlásához. 

 
 

Mielőtt elítélnénk a jelenséget, érdemes tudnunk, hogy a kevés adatra alapozott gyors döntést a mintegy 40 millió éves emlős agyunk végzi. Evolúciós szempontból a gyors cselekvés előnyös volt. Ha rezgett a bokor, jobb volt elszaladni, mint utána járni, hogy egy medve vagy a szél mozgatja-e a leveleket. A mai világban a veszélyek mások mint évmilliókkal ezelőtt, de agyunk ősi részei továbbra is a gyors döntésre késztetnek bennünket. Szerencsére, az evolúció kb. 2 millió éve „elkezdte kialakítani” a legfiatalabb agyrészünket, a gondolkodó agyat. 

 
 

Gondolkodó agyunkat meg tudjuk tanítani arra, hogy az óhatatlanul megjelenő gyors ítéleteinket kritikai gondolkodás alá vegye, és pontosabban tanulmányozza a környezetet, hogy megalapozott adatokra építve tudjunk cselekedni. A középvezetői tréningjeinken természetesen sokkal alaposabban és gyakorlati példákkal alátámasztva vesszük górcső alá a jelenséget, és gyakoroljuk az adatszintű kommunikációt, amely a problémák racionális megoldását segíti elő, és megakadályozza a személyek közötti felesleges, érzelmi alapú konfliktusok kialakulását.

 
 

Aki többet akar megtudni középvezetői képzésünkről, kérjük, keressen bennünket, hogy személyesen is tájékoztathassuk programunkról, eredményeinkről.

 
 

Kapcsolódó képzéseink:

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Metz - Méréstechnikai képzés

"A képzés teljesen lefedte az igényeinket, főleg az oktató profizmusa tetszett. Minden kérdésre válaszolt, addig nem mentünk tovább az anyagban, amíg meg nem értettük." ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin