2014. május 22. csütörtök, 09:12

 

A termelési vezető nincs egyedül ezen elvárásával. Szinte minden munkahelyen találkozunk a kevés vagy pontatlan adatra alapozott, gyors, érzelmekkel telített ítélkezéssel. Egy érzelmekkel telített felszólalásra szinte törvényszerű, hogy a válasz is érzelmekkel telített lesz, ami aztán kiváló alapot ad a konfliktusok eszkalálódásához, a kapcsolatok megromlásához. 

 
 

Mielőtt elítélnénk a jelenséget, érdemes tudnunk, hogy a kevés adatra alapozott gyors döntést a mintegy 40 millió éves emlős agyunk végzi. Evolúciós szempontból a gyors cselekvés előnyös volt. Ha rezgett a bokor, jobb volt elszaladni, mint utána járni, hogy egy medve vagy a szél mozgatja-e a leveleket. A mai világban a veszélyek mások mint évmilliókkal ezelőtt, de agyunk ősi részei továbbra is a gyors döntésre késztetnek bennünket. Szerencsére, az evolúció kb. 2 millió éve „elkezdte kialakítani” a legfiatalabb agyrészünket, a gondolkodó agyat. 

 
 

Gondolkodó agyunkat meg tudjuk tanítani arra, hogy az óhatatlanul megjelenő gyors ítéleteinket kritikai gondolkodás alá vegye, és pontosabban tanulmányozza a környezetet, hogy megalapozott adatokra építve tudjunk cselekedni. A középvezetői tréningjeinken természetesen sokkal alaposabban és gyakorlati példákkal alátámasztva vesszük górcső alá a jelenséget, és gyakoroljuk az adatszintű kommunikációt, amely a problémák racionális megoldását segíti elő, és megakadályozza a személyek közötti felesleges, érzelmi alapú konfliktusok kialakulását.

 
 

Aki többet akar megtudni középvezetői képzésünkről, kérjük, keressen bennünket, hogy személyesen is tájékoztathassuk programunkról, eredményeinkről.

 
 

Kapcsolódó képzéseink:

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Dewhurst Hungary Kft. (Sóskút)

Munkatársaik szakértelmükkel, kitartásukkal, lelkiismeretes munkájukkal a megbízói igényeinket magas minőségi színvonalon, rugalmasan és kifogástalanul teljesítették. ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin