2014. február 05. szerda, 14:32

A vezetői hatékonyság növelése a coaching módszerével

 

 

Közhelyszerű állítás, hogy a munkahelyeken a vezetőkkel szembeni elvárás aránytalanul megnövekedett az elmúlt időszakban. Radikálisan megnövekedett a munka komplexitása, fokozódott a bizonytalanság, miközben egyre nő az átláthatóság, így a vezető legkisebb hibája is nyilvánosságra kerülhet.

 

Ebben a helyzetben az egyik kitörési irány lehet, ha a vezető picit felad a „hagyományos”, minden problémára azonnal kész válaszokat adó vezetői képből, és megtanulja a munkatársak bevonásának, fejlesztésének módszereit. Ma a vezetőnek önös érdeke, hogy munkatársai (a közös célok szem előtt tartásával) egyre önállóbbak legyenek, hiszen így több idő jut a saját munkájára!

 

Trénerként dolgozva sokszor hallom gyakorló vezetőktől, hogy „én megpróbáltam bevonni a munkatársakat, de nem működik!” A munkatársak fejlesztése céltudatos munkát és türelmet igényel. Azoknak a vezetőknek, akik jobbak akarnak lenni, vagy el akarnak indulni a munkatársak céltudatos fejlesztése útján, javaslom a coaching szemléletét, módszertanát. A coaching hatékonyságát ma már számtalan gyakorlati tapasztalat  és viselkedés-közgazdaságtani kutatás igazolja. Szerencsére ma már sok szakkönyv is rendelkezésére áll azon vezetőknek, akik maguk is meg akarják tanulni, és a gyakorlatban alkalmazni  a coachingot. 

 

 

Egy ilyen gyakorlatorientált, a vezetők nyelvén íródott könyv a COAH szemlélettel a munkahelyen (Julie Starr a szerző és a kiadó Coahing Határok Nélkül Kft). A könyvet bátran ajánlom vezetőknek, középvezetőknek. A jól strukturált könyvben az olvasó megismerkedhet a coachinghoz tartozó alapfogalmakkal, megértheti a coaching mögött meghúzódó szemléletet, a coaching folyamatát és kommunikációs eszközeit. Értékes része a könyvnek a gyakorlati alkalmazásokról hozott számos példa.

A könyv alapján is elindulhatnak a vezetők a coaching útján, azonban aki menetközben szeretné kikérni egy tapasztalt coach véleményét, az bátran forduljon hozzánk!

 

Elérhetőségeink:

Telefon: 06-1-782-2883

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Dewhurst Hungary Kft. (Sóskút)

Munkatársaik szakértelmükkel, kitartásukkal, lelkiismeretes munkájukkal a megbízói igényeinket magas minőségi színvonalon, rugalmasan és kifogástalanul teljesítették. ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin