2016. október 06. csütörtök, 18:34

Múlt és jelen az autóiparban

 

 

Trabant, Lada, Warburg, Dacia, Moszkvics, Polski Fiat - és a Škoda. A '80-as évek magyarországi autó parkjának legjavát tette ki.

Kinek, mi volt a kedvenc márkája, melyik mellett voksolt - ízlések és pofonok. Nézzük meg az egyik nagy kedvencet: a Škoda múltja és jelene!

 

És amiért a Škodára esett a választás: október elején jubilált a cseh autóremek!

 

 

Élvonalban már a kezdetekben is

80 évvel ezelőtt, 1936. október 1.-én mutatkozott be Párizsban a szuper autó, a ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo.

A limitált szériás modell a RAPID modellsorozat 1,4 literes, 23 kW (31 lóerő) teljesítményű négyhengeres erőforrásával indult hódító útjára. A háromsebességes váltó a hátsó tengely felett kapott helyet, egy blokkot alkotva a differenciálművel. A csoda autó 110 km/h végsebességre volt képes.

A ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo első két darabja 1936. júliusában készült el, az utolsó példány pedig 1939. január 13-án került kiszállításra.

 

 

Szép múlt, régmúlt - futurisztikus jelen

Fejlődés rohamléptekben - napjainkban már okoskesztyűvel olvassák le a kódokat a Skoda munkásai!

Az eszköz legfőbb rendeltetése, hogy a mindennapos munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye viselője számára. Megmutatja például, hogy a megfelelő elemet használtak-e fel vagy hogy a gyártási folyamat minden lépését pontosan követték-e.

A Skoda támogatja a digitális korszak vívmányainak a gyártóműhelyben történő alkalmazását. A ProGlove olyan elektronikus kesztyű, amely beépített szkennerével a logisztikai munka megújítására született.

 

A hagyományos szkennerhez hasonlóan a kesztyű is képes az adatgyűjtésre, de mindezt egyetlen mozdulattal, további eszköz használata nélkül valósítja meg. Ez lehetővé teszi a különböző alkatrészek könnyű és gyors regisztrációját. Ezenkívül a felhasználó számára is lényegesen kényelmesebbé válik a munkafolyamat, hiszen mind az adatgyűjtés, mind az anyagtesztelés természetes kézmozdulathoz kapcsolódik.

Az intelligens kesztyű használatával a kódok vízszintesen és függőlegesen is olvashatóak. Ezután történik azok megerősítése, amelyre a mutatóujjon található gomb megnyomása nyújt lehetőséget. A kód megerősítése hangjelzéssel vagy vibrációval történik, így biztosítva a helytelen azonosító bevitelét.

 

A Skoda logisztikai részlege jelenleg több, mint háromezer dolgozót foglalkoztat. Ők felelnek a márka világszintű logisztikájának tervezéséért és annak sikeres megvalósításáért.

 

Forrás: autopro.hu

 

Ajánlott képzéseink:

Autóipari minőségirányítási belső auditor

Minőségtechnikák

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

COCO Szépség és Egészség Központ Egyéni Cég (Pécs)

A professzionális tudás maximális segítőkészséggel párosul....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin