2016. október 06. csütörtök, 18:34

Múlt és jelen az autóiparban

 

 

Trabant, Lada, Warburg, Dacia, Moszkvics, Polski Fiat - és a Škoda. A '80-as évek magyarországi autó parkjának legjavát tette ki.

Kinek, mi volt a kedvenc márkája, melyik mellett voksolt - ízlések és pofonok. Nézzük meg az egyik nagy kedvencet: a Škoda múltja és jelene!

 

És amiért a Škodára esett a választás: október elején jubilált a cseh autóremek!

 

 

Élvonalban már a kezdetekben is

80 évvel ezelőtt, 1936. október 1.-én mutatkozott be Párizsban a szuper autó, a ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo.

A limitált szériás modell a RAPID modellsorozat 1,4 literes, 23 kW (31 lóerő) teljesítményű négyhengeres erőforrásával indult hódító útjára. A háromsebességes váltó a hátsó tengely felett kapott helyet, egy blokkot alkotva a differenciálművel. A csoda autó 110 km/h végsebességre volt képes.

A ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo első két darabja 1936. júliusában készült el, az utolsó példány pedig 1939. január 13-án került kiszállításra.

 

 

Szép múlt, régmúlt - futurisztikus jelen

Fejlődés rohamléptekben - napjainkban már okoskesztyűvel olvassák le a kódokat a Skoda munkásai!

Az eszköz legfőbb rendeltetése, hogy a mindennapos munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye viselője számára. Megmutatja például, hogy a megfelelő elemet használtak-e fel vagy hogy a gyártási folyamat minden lépését pontosan követték-e.

A Skoda támogatja a digitális korszak vívmányainak a gyártóműhelyben történő alkalmazását. A ProGlove olyan elektronikus kesztyű, amely beépített szkennerével a logisztikai munka megújítására született.

 

A hagyományos szkennerhez hasonlóan a kesztyű is képes az adatgyűjtésre, de mindezt egyetlen mozdulattal, további eszköz használata nélkül valósítja meg. Ez lehetővé teszi a különböző alkatrészek könnyű és gyors regisztrációját. Ezenkívül a felhasználó számára is lényegesen kényelmesebbé válik a munkafolyamat, hiszen mind az adatgyűjtés, mind az anyagtesztelés természetes kézmozdulathoz kapcsolódik.

Az intelligens kesztyű használatával a kódok vízszintesen és függőlegesen is olvashatóak. Ezután történik azok megerősítése, amelyre a mutatóujjon található gomb megnyomása nyújt lehetőséget. A kód megerősítése hangjelzéssel vagy vibrációval történik, így biztosítva a helytelen azonosító bevitelét.

 

A Skoda logisztikai részlege jelenleg több, mint háromezer dolgozót foglalkoztat. Ők felelnek a márka világszintű logisztikájának tervezéséért és annak sikeres megvalósításáért.

 

Forrás: autopro.hu

 

Ajánlott képzéseink:

Autóipari minőségirányítási belső auditor

Minőségtechnikák

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin