2016. július 28. csütörtök, 09:02

 

Kisebb lett a BPW hazai gyárának ökolábnyoma

 
 

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt.

 

Az Európai Unió 2007-ben egy Energia- és Klímacsomagot fogadott el, amely 2020-ig teljesítendő energia- és klímapolitikai célokat tűzött ki:

 

  • Az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20 százalékos csökkentése az 1990-es szinthez képest.
  • A megújuló energiaforrások részarányának 20 százalékra történő emelése az EU teljes energiafogyasztásában.
  • Az energiahatékonyság 20 százalékos növelése

 

Magyarország kormánya a megfogalmazott direktívák alapján jogszabályt fogadott el az energia hatékonyság jegyében (2015. évi LVII. Törvény, Az energiahatékonyságról). A célok megvalósításához, illetve a törvényi előírások betartásához nyújt segítséget az ISO 50001:2011 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és hatékony működtetése. Az energiairányítási rendszer célja a környezettudatosság erősítése, az ökológiai lábnyom csökkentése, de emellett – strukturált működtetés esetén – a gazdálkodó szervezetek számára jelentős költségmegtakarításokat is hozhat. A szabvány alkalmazása segítséget nyújt a vállalkozásoknak az energiahatékonyság, az energiafelhasználás javításához szükséges rendszerek és folyamatok létrehozásában.

 

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ nagyvállalatai közül elsőként a BPW-Hungária Kft. szerezte meg az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerinti energiairányítási rendszer tanúsítványt. A BPW-Hungária Kft. az energiairányítási rendszer szabvány szerinti kiépítését, bevezetését és tanúsítását alig 9 hónap alatt, 2016. június végére teljesítette. A vállalat már a rendszer bevezetése előtt, a gyakorlatban is bizonyította elkötelezettségét az energia- és környezettudatosság iránt: Magyarországon az elsők között építette ki a szintetikus (SNG) gáz ellátó rendszerét, és Észak-Dunántúl az eddigi legnagyobb magánberuházásban épült naperőművét építette ki. Egyedülállóan sokrétű és fejlett épületfelügyeleti, adatgyűjtő és adatelemző rendszert működtet az energiafelhasználás (hűtés-, fűtés-, világításszabályozás, stb.) optimalizálásának érdekében.

 

A BPW-Hungária Kft. büszke az elért eredményeire és több vállalatnak adott már lehetőséget a betekintésre, de nyitott az együttműködésre is; pl. az energiairányítási rendszer szabvánnyal kapcsolatos oktatásokat több régióbeli nagyvállalattal közösen bonyolították le.

 

 

BPW vállalatcsoport

 

A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket. A vállalatcsoportnak 17 gyártóbázisa van, 50 országban működtet kereskedelmi és szolgáltató képviseletet, és 3200 szervizben biztosítja a BPW futóművek BPW standardok szerinti karbantartását és javítását. A BPW-Hungária Kft. idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. A csoport második legnagyobb gyártóbázisa, gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól.

 

Forrás: autopro.hu

 

Kapcsolódó képzéseink:

Energiairányítási rendszer belső auditor (ISO 50001:2011)

Környezetvédelmi ügyintéző

Autóipari minőségirányítási belső auditor (ISO/TS 16949:2009)

 

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Izotóp Intézet Kft.

A szolgáltatás színvonalát kiválónak tartjuk....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin