2014. január 09. csütörtök, 08:28

Mátyás azonban nem csupán stratéga volt, hanem olyan vezető, aki a csaták előtt szerette összeállítani a hadrendet, sőt a hadakozás után mindig maga osztotta ki személyesen a megérdemelt jutalmakat a legjobbaknak.

 

Tudták, hogy Henry Ford nagyon sokat beszélgetett és foglalkozott a kulcsembereivel, például Galamb Józseffel? Meg is becsülte a legjobb embereit, például tehetséges tervezőjét; Galamb évi fizetése 75 ezer dollár volt (abban az időben ennyit keresett az Egyesült Államok elnöke is).

 

 

Samuel Walton, a Wal-Mart áruházak alapítója pedig a költséghatékonyság megszállottja volt ugyan, de a munkaeszközökre (például számítógépre) nem sajnálta a pénzt. Kollégáival napi kapcsolata volt, állandóan beszélgetett velük, az értékesítők mellé üzleti pszichológusokat és tanácsadókat alkalmazott, hogy a legjobbakká válhassanak.

 

 

A korábbi jó gyakorlatok azt mutatják: nincs új a nap alatt. A felső vezetői elköteleződés, a személyes példamutatás és figyelem, a folyamatos kapcsolattartás és visszajelzés, a munkatársak fejlesztése, hogy még jobbak legyenek, az egyéni teljesítmények és javadalmazása- jól bevált és kortalan módszerek a motiváció fenntartása, sőt erősítésére. Nyilván nem lehet elégedettséget várni attól a munkatárstól, aki egzisztenciális problémákkal küzd. Az nem fog örülni juttatásként plusz két szabadnapnak, de egyszeri és csekély pénzbeli jutalomnak igen. Az a kolléga, akinek a felesége épp a második gyermeküket várja, kizárt, hogy örülni fog egy New York-i konferencián való részvételnek, de a baba megszületését követően értékelni fogja a kéthetes távmunka lehetőséget.

 

 

2014-ben az ösztönzés a személyre szabottságról szól, hogy az adott vezető ismerje, tudja, a kulcsmunkatársak belső motivációja milyen külső tényezőktől mozdul meg. Ennek ismerete, figyelemmel kísérése korántsem a HR, hanem minden vezető felelőssége.

 

Kapcsolódó képzéseink:

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Gia Form Kft.

Az oktatáson olyan információkat szereztem, amit fel tudok használni a munkám során, egyúttal meg is könnyítik azt....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin