2014. január 09. csütörtök, 08:28

Mátyás azonban nem csupán stratéga volt, hanem olyan vezető, aki a csaták előtt szerette összeállítani a hadrendet, sőt a hadakozás után mindig maga osztotta ki személyesen a megérdemelt jutalmakat a legjobbaknak.

 

Tudták, hogy Henry Ford nagyon sokat beszélgetett és foglalkozott a kulcsembereivel, például Galamb Józseffel? Meg is becsülte a legjobb embereit, például tehetséges tervezőjét; Galamb évi fizetése 75 ezer dollár volt (abban az időben ennyit keresett az Egyesült Államok elnöke is).

 

 

Samuel Walton, a Wal-Mart áruházak alapítója pedig a költséghatékonyság megszállottja volt ugyan, de a munkaeszközökre (például számítógépre) nem sajnálta a pénzt. Kollégáival napi kapcsolata volt, állandóan beszélgetett velük, az értékesítők mellé üzleti pszichológusokat és tanácsadókat alkalmazott, hogy a legjobbakká válhassanak.

 

 

A korábbi jó gyakorlatok azt mutatják: nincs új a nap alatt. A felső vezetői elköteleződés, a személyes példamutatás és figyelem, a folyamatos kapcsolattartás és visszajelzés, a munkatársak fejlesztése, hogy még jobbak legyenek, az egyéni teljesítmények és javadalmazása- jól bevált és kortalan módszerek a motiváció fenntartása, sőt erősítésére. Nyilván nem lehet elégedettséget várni attól a munkatárstól, aki egzisztenciális problémákkal küzd. Az nem fog örülni juttatásként plusz két szabadnapnak, de egyszeri és csekély pénzbeli jutalomnak igen. Az a kolléga, akinek a felesége épp a második gyermeküket várja, kizárt, hogy örülni fog egy New York-i konferencián való részvételnek, de a baba megszületését követően értékelni fogja a kéthetes távmunka lehetőséget.

 

 

2014-ben az ösztönzés a személyre szabottságról szól, hogy az adott vezető ismerje, tudja, a kulcsmunkatársak belső motivációja milyen külső tényezőktől mozdul meg. Ennek ismerete, figyelemmel kísérése korántsem a HR, hanem minden vezető felelőssége.

 

Kapcsolódó képzéseink:

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Metz - Méréstechnikai képzés

"A képzés teljesen lefedte az igényeinket, főleg az oktató profizmusa tetszett. Minden kérdésre válaszolt, addig nem mentünk tovább az anyagban, amíg meg nem értettük." ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin