2019. január 03. csütörtök, 19:04

Vevőspecifikus követelmények - Formel Q

 

 

A 2019.-es évet egy két napos Formel Q képzéssel indítottuk a mezőlaki Adient Mezőlak Kft.-nél.

Partnercégünk úgy dötött, hogy közel 50 munkavállalójának teszi elérhetővé ezt a képzést: qualitynek, beszerzőknek, tervezési és logisztikai munkatársaknak.

És valóban igazuk van: mint minden autóipari beszállítói cégnek, nekik is fontos, hogy a vevőspecifikus követelményekkel a munkavállalóik minél szélesebb köre tisztába legyen.

 

A képzési tematikánkat úgy állítottuk össze, hogy az anyag mind a quality, mind a beszerzés, a logisztika, vagy akár a tervezés számára is fontos és mindenképpen hasznos információkat biztosítson. Így szó esik:

általános autóipari ismeretekről

VW csoport elvárásairól

B2B Platformról

VW csoport IATf elvárásiról

VW Formel Q Konkrétről

VW Formel Q Capbilityről

VW Formel Q Capbility Appendixről

VW Formel Q New part integralról

 

Egy átfogó, folyamatában logikusan felépített képzéssel mindenki megszerezheti a maga és munkaköre számára nélkülözhetetlen tudást. A Formel Q ugyebár egy olyan követelményrendszer, mely tartalmazza a Volkswagen konszern minden követelményét a minőségirányítás és a projektmenedzsment vonatkozásában egyaránt, mely a beszállítói láncban lévő partnerekkel való eredményes együttműködéshez szükséges. A Formel Q követelmények megismerésének igénye több okból is felmerülhet egy-egy partnerünknél. Előkerülhet IATF 16949:2016 rendszertanúsításnál, lehet egy vevői igény/elvárás is, de belső elhatározás, esetleg egy nemmegfelelés is. A követelmények betartásával biztosítható ugyanis a vevőnek megfelelő, surlódásmentes termékelőállítási folyamat és szériagyártás.

A Formel Q a VW konszern vevőspecifikus követelményeit tartalmazza, a beszállítói szerződések részét képzi, és az alábbi kötetekből áll:

 

 

Kétnapos képzésünk során kitérünk minden fontos elemére a követelményrendszernek, az elmélet mellett a gyakorlati oldalt is átvizsgáljuk. Megnézzük a Volkswagen portál legfontosabb elemeit, példákat nézünk a dokumentációs felületekre. Többek között megnézzük az ajánlatkérés dokumentumait, a minőség kritériumokat, de kitérünk a termékbiztonság, termékfelelősség témakörére is.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön cégénél is hasznos lenne egy Formel Q képzés, ne várjon tovább! Keressen minket kedvezményes ajánlatunkért!

 

Ajánlott kapcsolódó képzéseink:

IATF 16949:2016 belső és beszállítói auditor

Autóipari core tools alkalmazása

Beszállítói bázis fejlesztése, beszállítói kommunikáció

 

Kérje tematikánkat: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. mail címen!

 

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Gia Form Kft.

Az oktatáson olyan információkat szereztem, amit fel tudok használni a munkám során, egyúttal meg is könnyítik azt....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin