2016. május 10. kedd, 10:18

Yanfeng - pápai bővülés

 

A Yanfeng Automotive Interiors (YAI) 7,4 milliárd forintos beruházással bővíti a pápai gyárt, amivel 450 új munkahely jön létre, ezért a kormány a beruházáshoz 1,85 milliárd forint támogatást nyújt .

A sanghaji központú Yanfeng Automotive Interiors a világ egyik vezető autóipari beszállító vállalata, egyebek között műszerfalakat, ajtókat, díszítőelemeket gyárt. A vállalatnak 17 országban 93 gyára van, Európában hat országban van jelen. Éves bevétele mintegy 8,5 milliárd dollár.*

Pápán prémium kategóriás személyautók utasterének alkatrészeit gyártják bőr és műbőr felhasználásával.

 

 

A cég hosszabb múltra tekint vissza és tavaly ősszel egy kínai fúziónak köszönhetően tőkenövekedés segítségével Pápa egyik legnagyobb munkáltatójává vált. Az egykor még Johnson Controlsként ismert cég ma már több mint 1600 főt foglalkoztat - a bővülés még napjainkban is folytatódik: tavaly ősszel döntöttek egy új fröccsöntési csarnok felépítéséről, ehhez pedig újabb munkavállalók felvételéről.

 

A cég már a tavalyi döntéskor felkeresett bennünket fröccsöntési képzés témakörében - egy speciális, a mérnököknek szóló képzést tartottunk műanyagipari és fröccsöntési ismeretekből, hogy a leendő gyártócsarnok munkatársainak folyamataival tisztában legyenek.

Idén májustól pedig egy képzéssorozat megtartásáról állapodtunk meg a TEKT részéről a Yanfeng-gel: jövő májusig, amikor is üzembe helyezik a fröccsöntő gépeket, közel 100 napos képzés fog megvalósulni, ahol a gépkezelőktől kezdve a gépbeállító, gépkarbantartó, műszakvezető, mérnökség és minőségellenőrig minden érintett kollégát hasznos és gyakorlatorientált ismerettel fogunk ellátni.

A fröccsöntési képzéssorozatban lesz elméleti és gyakorlati képzés, a helyszíni gépek kipróbálásával pedig workshop.

Az ország egyik legképzettebb oktatójának köszönhetően olyan tudást igyekszünk átadni az új-régi munkavállalóknak, amivel az új csarnok a lehető legzökkenőmentesebben kezdhesse el a gyártást jövő májusban.

 
 
 

* Forrás: index.hu

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

PBKIK Oktatási Központ Kft. (Pécs)

A TEKT Kft.szolgáltatás nyújtása megfelel a minőségi elvárásoknak, a munkatársak szakmai felkészültsége kiváló....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin