Hírek

Kedves Partnereink,

irodai ügyfélszolgálatunk legközelebb 2013. január 6.-án lesz elérhető, addig is Kellemes Ünnepek és Boldog Új Évet kívánunk!

 

A szóbeli és az írásbeli kommunikációnak is vannak előnyei, hátrányai egyaránt. Míg a vezetők inkább a telefonos megkereséseket erőltetnék, addig sok fiatal alkalmazott a modernebb kommunikációs formákat helyezi előtérbe.

Kedves Partnereink!
 
LEVELEZÉSI CÍMÜNK 2013.DECEMBER.1-től MEGVÁLTOZIK!!!
 
2013. december 1.-től budapesti irodánk új helyre költözik, ezért levelezési címünk megváltozik, kérjük a jövőben erre a címre küldjék leveleiket!
A jelenlegi címünkről nem történik levél továbbítás, így november 30.-a után erre a címre érkező levelek vissza lesznek küldve a feladónak,
ezért kérjük Önöket rendszerükben minél előbb állítsák át címünket az Új levelezési címre.
 
A költözés ideje alatt is igyekszünk problémamentesen kiszolgálni kedves partnereinket, de lehetnek apróbb fennakadások, ezért elnézésüket  kérjük.
 
 
Irodánk új levelezési címe : 
 
1116 Budapest, Sopron út 64. I. emelet
 
 Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy számlázási címünk változatlan marad, Így kérjük a számlákat továbbra is
a 7633 Pécs, Kerényi K. U. 10/a   címre legyenek szívesek kiállítani.
 
Egyéb elérhetőségeink nem változnak így munkatársaink továbbra is a már megszokott elérhetőségeken állnak rendelkezésükre.
 
 

"Mert, hát hihetetlenül felbosszantott és már annyiszor elmondtam neki!!!" Érthető a felháborodása! DE, ettől a munkatársai jobban dolgoznak majd? Legközelebb jobban odafigyelnek? A kirohanása után nem fordul elő többet a hiba?

Közhely, hogy korunk kínzó problémája a stressz. 

Manapság a cégek nagy része szembesül a hatékonyság kérdésével: a piaci verseny nehézzé (lehetetlenné?) teszi az áremelést, ugyanakkor sok összetevő árára (energia, bér, járulékok, adó...) kevés hatása van a vállalkozásnak, a bejövő oldali költségemelkedést nem tudja befolyásolni. Mi lehet a kiút?

 Megtartottuk 2 napos nyílt mérőeszköz felügyelő képzésünket,

5 különböző cégtől érkeztek a hallgatók és ezen belül is szerteágazó helyről, például volt a résztvevők között minőségellenőr és minőségirányítási vezető.

 

 

A probléma gyökerének keresése egy kulcs fontosságú eszköz a lean szemlélettel dolgozók számára.

A 7 muda (várakozás, felesleges mozgás, túltermelés, selejt, túlbonyolított folyamatok, felesleges készlet, indokolatlan szállítás) mellett, egyre többet hallani egy nyolcadik alapvető veszteségről. 

Szeretné elérni, hogy a munkatársai azt tegyék, amit mond nekik?

 

Hogy a kiadott feladatokat időben, és pontosan hajtsák végre? 

Péntek délután, kettő óra. Sikeresen megérkeztek a ​vevőtől az új szerszámok. 

Törvényszerű a munkahelyi konfliktus?

 

Ez a téma a főnöktől a beosztottig mindenkit érint. A félreértések, a kegyes hazugságok, vagy a képmutató mosolyok egyaránt jellemezhetik a mindennapi munkavégzést.

A pozíciókért folytatott harcok következményeként előbb-utóbb törvényszerű a munkahelyi konfliktus kialakulása.

2013. szeptember 1-től már az új OKJ szerint történnek az oktatások.

2015-ben várható az ISO 9001 újabb verziója, amely felépítésében is megújul. A szabvány felépítése igazodik az ISO/IEC irányelvek SL melléklete szerinti lesz, így tartalmazni fogja az irányítási rendszerek fő szerkezeti elemeire, az azonos szövegrészeire, közös szakkifejezéseire és azok meghatározására vonatkozó követelményeket.

Még lehet pályázni a Vállalati tanácsadás program keretében!

 

Bár a közép-magyarországi régióban felfüggesztették a regisztrációkat, a többi régióban még mindig van lehetőség a pályázat benyújtására.

A tárgyalás technikája tanulható!

 

A világ amelyben élünk, egy óriási tárgyalóasztal- és akár tetszik, akár nem, mi is résztvevő vagyunk a tárgyalásnak. Mint egyén, összeütközésbe kerülünk a többiekkel: a családtagokkal, az eladókkal, a versenytársakkal; mint cég a központtal. Az, hogy milyen sikeresen tudjuk ezeket az összeütközéseket kezelni, nemcsak a boldogulásunkat határozza meg, hanem azt is, mennyire lesz tartalmas és örömteli az életünk." Herb Cohen

Találja meg a 10 eltérést...

 

Tudta, hogy a képzett minőségellenőrök átlagosan 15%-kal hamarabb veszik észre a különbségeket?

 

A konfliktusmegoldás kognitív akadályai II.

 

Az „adott torta szemlélet” mellett a konfliktusmegoldás egy másik érdekes kognitív akadálya a „reaktív leértékelés” néven jegyzett jelenség, ami nagyon szorosan kapcsolódik a „másik nyeresége az én veszteségem” észlelési hibához.

Coaching

 

Számunkra a coaching legegyszerűbb megfogalmazása az észmozgatás, az a hozzáállás, amikor van elég türelmünk és nem vesszük ki a természetesen ügyetlenkedő gyermekünk kezéből a szerszámot, a fakanalat, mondván, mi gyorsabban meg tudjuk csinálni az adott feladatot.

 

A munkaadóknak és a munkavállalóknak egyaránt fontos alkalmazottaiknak állandóan frissülő,  biztos tudása.

Hiszen a mai üzelti világban, a piacképes tudással rendelkező munkavállalók hatalmas előnyt jelentenek egy-egy komoly megbízás megnyerése esetén.

 

A bizos naprakész tudás fenntartása érdekében a legtöbb alkalmazottnak így folyamatosan szüksége van szakmai továbbképzésekre és kommunikációs tréningekre. 

 

Nem csak a dolgozóknak van szükségük a tudásuk karbantartására, hanem fontos a vezetőknek és középvezetőknek a magabiztos fellépés és tárgyalóképesség a mindennapi zavartalan és hatékony működés érdekében.   

 

 

Középvezetői készségfejlesztő tréningünket ajánljuk melynek célja, hogy a részvevő vezetők megismerjék és elsajátítsák a motiváción alapuló célorientált vezetői magatartást és fejlesszék konfliktuskezelő és kommunikációs készségüket ezáltal cégüket sikeresebbé tegyék.


 

A TEKT,

elismerésnek és bizalomnak örvend megbízói körében.

 

További kapcsolódó képzéseink:

 

 

 

A TEKT Kft. társadalmi felelősségvállalása
 
Trénerünk, Héder Sándor Csíkszeredában az Erdélyi Magyar
Tudományegyetemen mutatta be „A tenger urai” című játékunkat,
amely a fenntartható fejlődést szimulálja.
 
Örülünk, ha segíthetünk,szívesen adtuk át tudásunkat az erdélyi egyetemistáknak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További Ajánlott tréningjeink:

 

„Kommunikálok, tehát vagyok!”

 

A mai válsággal terhelt környezetben éppen eleget kell küzdenünk a külvilággal, hogy cégünk talpon maradjon. Ez a küzdelem önmagában is elég kihívást hordoz, nem érdemes tovább nehezíteni azzal, hogy a hibás belső kommunikáció révén bolhából elefántot csinálunk, hogy nem tudjuk, nem merjük artikulálni véleményünket (mások megbántása nélkül), nem tudjuk értően hallgatni sem beosztottjainkat, sem vezetőinket. 

A Harag Haszna

 

Az érzésekről és hangulatokról szóló kutatások fiatal, de gazdag irodalma igazi csemegéket kínál a konfliktusok iránt érdeklődő laikus vagy szakértő elméknek. 

Őszi akciónk keretében különleges lehetőséget kínálunk a leendő belső auditoroknak.

 

Magyarországon talán a legismertebb, legalkalmazottabb irányítási rendszer szabvány az ISO 9001:2008. A szabvány kötelező elemei közé tartozik többek között a belső auditok lebonyolítása. Ehhez auditprogramot kell tervezni, meg kell határozni az audit kritériumait, alkalmazási területét. Valamint ki kell választani az auditorokat.

Sikerre hangolva

 

A sikeres csapatok első készsége, hogy sikereikből kivesznek minden örömöt, energiát, tudást, tapasztalatot és azt erőforrásként használják fel a jövő kihívásainak megválaszolása során. Tudják, hogy míg a megosztott gond fél gond, addig, ha sikereinkről beszélünk, még egyszer átélhetjük a sikert és másokat is megfertőzhetünk a siker érzésével.

HOGYAN GYÁRTSUNK KONFLIKTUST?

 

Az elmúlt húsz évben rengeteg konfliktuskezelési programot tartottunk és rengeteg munkahelyen láttunk bele konfliktusos helyzetekbe. Azt tapasztaljuk, ezek a helyzetek az intenzív képzések dacára alig változnak, ezért összegyűjtöttük és közkincsé tesszük a legbiztosabb módjait annak, hogyan kell konfliktust gyártani. Talán a görbe tükör, a humor jobban segít, mint a kristály tiszta.

MIRE VALÓK AZ ÉRZELMEK?

 

Korábban úgy hittük, csak arra jók, hogy összezavarják az embert, vagy eltántorítsák a racionális döntésektől. A pszichológiában bekövetkezett affektív forradalom során azonban, a kutatók figyelme egyre többször fordult az érzelmek felé. Az egyik legújabb elmélet (B. L. Fredrickson) szerint az érzelmek az evolúció során mindig is a túlélést szolgálták. Persze azt már Selye János stressz kutatásai óta tudjuk, hogy a stressz reakció elődeink fennmaradását szolgálta (minden egyéb negatív érzelemmel egyetemben), de ha elégedettnek érzem magam, ha örülök, boldog vagyok, lelkesült vagy eláraszt a szeretet, annak mi köze van a túléléshez?

Itt a szeptember...

 

Ahogyan az iskolákban, úgy a felnőttképzés területén is  indulnak a különféle szakmai képzések. Nehéz kiválasztani a megfelelőt, mert rengeteg kérdés merül fel ilyenkor: milyen képzést szeretnék? hol, mikor, mennyiért? kit válasszak? Nem árt tájékozódni mielőtt rábökünk az elsőre, amit találunk (esetleg mert a Google azt adta ki elsőnek), mert képzés és képzés között, sőt képző és képző  is van különbség. Gondoljunk csak mondjuk a matek órákra. Némelyikünk izgalmas aktív órákra, de legtöbbünk száraz számokkal teli, lassú napokra emlékszik. Pedig  a tananyag és a tematika biztosan azonos volt.  Nagyon fontos tehát már a képző kiválasztása is. Előnnyel indulunk, ha legalább azt tudjuk már most, hogy milyen témában szeretnénk képeztetni magunkat, és milyen elvárásaink vannak a képzéssel, de legfőképpen a képzővel szemben. Mert igenis lehetnek elvárásaink!

Tanmese a szakemberek képzéséről

 

Laci bácsi több mint 20 éve dolgozik gépbeállítóként egy fröccsöntő cégnél. A cégnél használt gépeket eléggé ismeri, a gépparkot nem frissítették körülbelül 8 éve (igaz, ezeknek a gépeknek nem is 1-2 hónapig kell bírniuk a strapát). A cég történetének elején még egyszerű gépbeállítóként tevékenykedett, később ő lett a „nagyöreg”. Az érkező újoncokat ő tanította be, továbbadta eddig megszerzett tudását, tapasztalatait.

Az „Ami nekik rossz, az nekem jó” illúziója - Vesztes-vesztes egyezségek

 

 Túl sok szó esik napjainkban a nyertes-nyertes (win-win) kimenetelű tárgyalásokról, miközben elhanyagoljuk a vesztes-vesztes eredmény(telenség)ű megbeszéléseket. Pedig nagyon sok konfliktus végződik vesztes-vesztes módra, nem csak kis hazánkban. 

Nem élt a TÁMOP pályázati lehetőségeivel?

 

 

Válassza 4 napos képzés csomagunkat kedvező áron!

A 4 napos program keretében az autóiparban is alkalmazott alapvető minőségtechnikákkal és audittechnikai ismereteket adjuk át. 

 

Tippek a Konfliktuskezelő Beszélgetések Indításához

 

Tudjuk, hogy a sérelmekről, az érzelmekről beszélni kell. Ha azokat visszafolytjuk (vagy gátlás nélkül szabadon engedjük) az veszélyes lehet.  Tudjuk, hogy ha megértésre vágyunk, akkor utunk a kommunikáció.

Interim megoldások

 

A gazdasági válság hatásait még most is érezhetjük. Az árak egyre csak emelkednek, az élet nem könnyebbé, hanem egyre nehezebbé válik. A válság nem csak a kisembert, de a nagy vállalatokat is érintette. 

Módosult kitöltőprogramok és benyújtási határidők a munkahelyi képzések támogatása érdekében kiírt pályázatokhoz kapcsolódóan

 

 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.1.3.B-12/1,2, „Munkahelyi képzések támogatása középvállalkozások számára” és TÁMOP-2.1.3.C-12/1,2 jelű,

Itt a szeptember...

 

Ahogyan az iskolákban, úgy a felnőttképzés területén is  indulnak a különféle szakmai képzések. Nehéz kiválasztani a megfelelőt, mert rengeteg kérdés merül fel ilyenkor: milyen képzést szeretnék? hol, mikor, mennyiért? kit válasszak? Nem árt tájékozódni mielőtt rábökünk az elsőre, amit találunk (esetleg mert a google azt adta ki elsőnek), mert képzés és képzés között, sőt képző és képző  is van különbség. Gondoljunk csak mondjuk a matek órákra. Némelyikünk izgalmas aktív órákra, de legtöbbünk száraz számokkal teli, lassú napokra emlékszik. Pedig  a tananyag és a tematika biztosan azonos volt.  Nagyon fontos tehát már a képző kiválasztása is. Előnnyel indulunk, ha legalább azt tudjuk már most, hogy milyen témában szeretnénk képeztetni magunkat, és milyen elvárásaink vannak a képzéssel, de legfőképpen a képzővel szemben. Mert igenis lehetnek elvárásaink!

Gyártástechnológiai benchmarking

 

Idén ősszel indítjuk benchmarking konferencia sorozatunkat. Célunk, hogy partnereinknek lehetőséget biztosítsunk más gyártási területek Best-practice folyamatainak megismerésére. Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő területeket szükségünk van az Ön segítségére, véleményére!

Frontvonali vezetők fejlesztése

 

Miért érdemes foglalkozni a fejlesztéssel?

ISO 19011:2018

 

 

Útmutató minőségirányítási és / vagy környezetközpontú irányítási rendszerek auditjához

Méréstechnika tanfolyam

 

Szeptember 27-28., október 4-5.

 

 

Középpontban a középvezetők

 

A szervezeteken belül az egyik leghálátlanabb szerep a középvezetőké (művezetők, csoportvezetők, sorvezetők, teamleaderek, supervisorok).

 

Minőségellenőr képzés

 

 

Szeptember 3-4-5.

 

 

Képzésünket azok részére ajánljuk, akik minőségirányítási rendszerben dolgoznak, vagy a jövőben dolgozni fognak.

LEAN, 6Sigma és Minőségirányítási rendszerek

 

50%-os támogatás

 

Vehető igénybe minőség, környezet, és munkabiztonsági rendszerek kiépítésénél.

 

 

A munkakörre keressünk megfelelő jelöltet, vagy a szakembernek megfelelő munkát?

 

 

Sokan panaszkodnak, hogy hónapokba telik új állást találniuk ha valamilyen okból elveszítik munkahelyüket, miközben mi egyre több felkérést kapunk partnereinktől, hogy ideiglenes jelleggel egy-egy projektre biztosítsunk szakembereket 3, 6, illetve 12 hónapra.

Metrológiai képzéssorozatok

 

 

A TEKT Kft. a 2011 őszi képzési idényben új koncepció alapján szervezi a méréstechnika tárgyú képzéseit.

Autóipari képzéssorozatok

 

 

 

A TEKT Kft. a 2011 őszi képzési idényben mutatja be új autóipari képzéssorozatát.

 

Szakképzési hozzájárulás felhasználása

 

 

A Szakképzési hozzájárulás egy olyan járulékforma, amelyeket az alkalmazottakat foglakoztató cégek számára kötelező befizetni az állami Szakképzési Alapba.

 

 

A Tenger Urai - Fenntartható fejlődés szimulációs játék

 

Számítógép vezérlésű az együttműködést és a versenyt ötvöző szimulációs játék a környezettudatos magatartás fejlesztése érdekében

 

Megjelent az MSA kézikönyv 4. kiadása

 

 

 

Az AIAG 2010 június elején megjelentette a mérőrendszerek elemzésének követelményeit tartalmazó Measuring System Analysis (MSA) kézikönyv 4. kiadását.

A felnőttképzési törvény változásai 

 

A felnőttképzési akkreditáció szabályait érintő módosítások lépnek életbe!

«ElsőElőző12KövetkezőUtolsó»
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Megrendelőink

Partnereink , hallgatóink mondták

Izotóp Intézet Kft.

A szolgáltatás színvonalát kiválónak tartjuk....

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin