ISO 50001:2011 Energiairányítási rendszer

A képzés célja:

A résztvevőknek bemutatni az energiagazdálkodás alapelveit és gyakorlatát, az MSZ EN ISO 50001:2012 Energia Irányítási Rendszer szabványos keretei között. A résztvevők sajátítsák el az energiahatékony üzemeltetés megtervezésének, végrehajtásának, ellenőrzésének és korrekciójának lépéseit (PDCA logika). A résztvevők ismerjék meg az EIR szabvány fogalomrendszerét, a szabványbevezetés, a szabványalkalmazás, valamint a belső- és külső auditok menetét. A képzés során a résztvevők megismerkednek a hatályos szabvány előírásaival, fogalomrendszerével, érvényességi területeivel, valamint számos, a vállalati bevezetés és tanúsítás tárgyköréből hozott példával, esettanulmánnyal. A képzés átfogó képet ad a primerenergia-minimumra, és gazdasági optimumra törekvő, folyamatosan fejlődő energiagazdálkodás ismérveiről, megvalósításának szabványos módjáról. A modulok anyaga a résztvevőket felkészíti az alapállapot felmérésére, az EIR bevezetésének előkészítésére, a bevezetésben, a működtetésben és tanúsítás támogatásában való aktív közreműködésre.

 

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A sikeresen végzett résztvevők képesek felmérni egy szervezet irányítási rendszerének fejlettségét, meghatározni az EIR fókuszterületeit, azonosítani a fő fogyasztócsoportokat, feltárni a jelentős nemmegfelelőségeket és lépéseket tenni azok kiküszöbölése irányába. 

 

Tematika, témakörök:

  • Energiagazdálkodás, veszteségfeltárás
  • MSZ EN ISO 50001:2012
  • Szabványbevezetés, működtetés és tanúsítás
  • Esettanulmányok, szituációs gyakorlat
 
A modul zárása:
- összefoglalás, vizsga
 
Az elmélet-gyakorlat aránya 70-30%
 
 

Résztvevők száma:

12 fő

A képzés időtartama:

16 óra, 2 nap

További információ:

Kihelyezett képzéshez kérje egyéni ajánlatunkat az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen!

 

 

 

                                                                                                                                    

 

 

 

Ajánlott képzéseink:

 

 

 

Aktuális ajánlatainkért és az igénybe vehető kedvezményekért keresse képzésszervezőnket a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen vagy a 06-1-782-2883-as telefonszámon!

 

Tekintse meg aktuális képzésnaptárunkat ide kattintva!