Core tools

Kategória: Minőségtechnikák

4 napos képzéssorozatunk mentes minden haszontalan információtól, nincs mellébeszélés, csak a lényegre törő, gyakorlati oktatás, ahol nélkülözhetetlen ismeretekkel, technikákkal, szabványokkal ismerkedhet meg.

 

A PROGRAM

1. nap: Minőségtervezés (APQP)termékjóváhagyás (PPAP)

Az új termékek bevezetési folyamatának bemutatása az autóipari elvárások szerint a tervezéstől a jóváhagyásig. A folyamat fontosabb mérföldköveinek bemutatása. Ajánljuk azoknak a szakembereknek, akik az új termékek bevezetésében részt vesznek akár a beszállító, akár a vevő oldaláról.

A képzés célja, megszerezhető kompetenciák:

  • A résztvevők megismertetése az APQP folyamattal szemben támasztott követelményekkel
  • Az APQP csapatok tagjainak megismertetés a munkájuk hatásával más területekre, a folyamat eredményére

 

2. nap: Hibamód és hatáselemzés (FMEA), Control Plan

A folyamatok várható minőségének elemzéséhez elengedhetetlenül szükséges technika, amely nagy segítséget nyújt a folyamat gyenge pontjainak meghatározásához, és azok rangsorolásához, nemcsak a gyártási folyamatokra.

A képzés célja:

A résztvevők megismertetése az FMEA és Control Plan kidolgozásának követelményeivel. A Megrendelőnél létező FMEA-k, Control Plan-ek áttekintése a követelmények tükrében. Már elkészült dokumentumok áttekintésével, elemzésével az elkövethető hibák azonosítása. Futó projektek dokumentumainak (kritikus részek), elemzése a tanultak alapján.

 

3. nap: Global 8D problémamegoldó folyamat

A képzés célja: A résztvevők a képzés végére ismerik és alkalmazni tudják a bemutatott problémamegoldó technikákat, képesek vezetni a problémamegoldó folyamatot, a 8D folyamat szabályai szerinti jelentést tudnak készíteni a problémamegoldásról. Képzésünk résztvevői elsajátíthatják a vevői reklamáció kezelésének leghatékonyabb módszerét, a FORD cégnél kifejlesztett 8D módszert.

 

4. nap:  Mérőrendszerek elemzése ( MSA)

A mérési eredmény pontosságát nem csak a mérőműszer pontossága befolyásolja, hanem a mérőrendszer más tényezői is. A tényezők összesített hatását tudjuk meghatározni a mérőrendszerek elemzésének ezzel a módszerével. A tréningen bemutatjuk a számítási és értékelési módszereket is.

Ajánljuk azoknak a szakembereknek, akik a mérési módszereket fejlesztik, vagy felelősek olyan területekért, ahol méréseket végeznek, elemeznek. 

 

A négynapos képzés csupán 105.000 Ft + Áfa/fő (az ár tartalmazza az oktatási segédlet, a tanúsítványok, illetve a vizsga díját is). A képzés modulonként is kérhető: 35.000 Ft + Áfa/fő áron.