Műanyag extruder szerszám készítő képzés (3 napos)

A szerszámkészítés napjaink egyik hiányszakmája, de ezen belül is nagyon kevesen foglalkoznak műanyag extrudáló szerszámok, kaliberek készítésével. Amelyik szerszámkészítő még nem csinált soha extruder szerszámot, még egy jól megtervezett szerszám esetén is elkövethet olyan szerszámgyártási, technológiai hibát - ami más műanyag-feldolgozó szerszám esetén nem okoz problémát, - de extruder szerszámok esetén sokszor csak költséges javítással orvosolható. A műanyag extruder szerszámok készítése egy speciális műanyagos gondolkodást tesz szükségessé, ami autodidakta módon csak nagyon sok ilyen szerszám beüzemelésének megtapasztalásával, vagy oktatásunk hasznosítása útján érhető el.
 
Összeállítottunk egy olyan 3 napos képzési programot, amivel a szerszámkészítő olyan szakembertől kaphat elméleti és gyakorlati ismereteket, aki a tervezéstől a beüzemelésig a szerszámozás teljes folyamatát jól ismeri.
 
 
 
A képzés célja:
 
A szerszámkészítő szakmában dolgozó munkatársak továbbképzése. A műanyag extrudáló szerszámok készítéséhez szükséges speciális szakmai ismeretek elsajátítása. A képzésen résztvevők legyenek képesek önállóan irányítani a szerszámgyártási folyamatot. Ismerje meg az anyagmegválasztástól kezdve az optimális megmunkálási technológiák, hőkezelési és felületkezelési eljárások helyes sorrendben történő elvégzésén át az összeépítés és illesztések megfelelő kivitelezését. Legyen tisztában azzal, hogy milyen eltérések okoznak az extrudálási technológiával könnyen orvosolható hibákat, és mik okoznak súlyos problémákat.
 
 
 
 
 
A képzés célcsoportja:
Szerszámkészítők, akik műanyag extruder szerszámokat szeretnének gyártani.
 
 
Tematika, modulok:
 
·         Anyagismeret (műanyag és fém)
 
·         A szerszámokat és kalibereket érő fizikai hatások (erő, hő, koptatás)
 
·         Reológiai (műanyag áramlási) ismeretek
 
·         Fém megmunkálási, hőkezelési, felületkezelési ismeretek
 
·         Beállító és ellenőrző idomszerek
 
A képzés időtartama:
24 óra, 3 nap
 
 
Ajánlott képzéseink: