Orientációs és közös tanulást fejlesztő tréningek fizikai munkát végző munkatársaknak

 

A "helyzet"


Meggyőződésünk, hogy a cégek, szervezetek életében az elmúlt időszak változásait a fizikai dolgozóknak a legnehezebb feldolgozni.

 

 

Az ő munkájuk a legjobban mérhető, itt a legegyszerűbb az elvárásokat növelni - ami azonban nem jelenti gondolkodásmódjuk, hozzáállásuk megváltozását, lojalitásuk elnyerését.


Röviden szólva: könnyű az ő munkájukat menedzselni, de nagyon nehéz vezetni őket.


A probléma


Tapasztalatunk szerint a fizikai munkatársak (betanított munkások, szakmunkások) képzése szinte kizárólag szakmai jellegű, noha ők is igénylik a tájékoztatást a cég működéséről, a cég kihívásairól. Ennek hiányában régi beidegződéseikre, félelmeikre és az egymás közötti beszélgetésekre alapozva alakítanak ki véleményeket.


A vezetőknek nehéz megszólítani őket, a hangadók nem a megfelelő irányba viszik el a beszélgetést, így aztán a vezetőknek egyre kevesebb kedvük van a velük való érdemi beszélgetésekhez.


A helyzetet nehezíti, hogy a fizikai munkatársak "munka" megnevezés alatt szigorúan csak a saját munkaköri leírásukban olvasható utasítássorokat értik; nem tanulták véleményük, problémájuk építő jellegű elmondását, a másik meghallgatását. Ilyen körülmények között természetesen kialakul a magukra optimalizáló, "elvégzem a munkám, más nem érdekel" hozzáállás.


A képzés célja


Segítséget nyújtani a vezetőknek abban, hogy tudatosan alakítsák ki a fizikai munkatársak körében is az általuk elképzelt cégkultúrát; bátorítsák a munkatársak vélemény nyilvánítását, ugyanakkor képesek legyenek azt a közös cél irányába fókuszálni.

A munkatársak részt vegyenek egy közös beszélgetésben, strukturált keretek között, előre meghatározott témákban - közben ismerjék meg egymás véleményét, alakuljon ki sémájuk a közös megbeszélésekre: kerüljön egyensúlyba a hallgatás és a vélemény nyilvánítás mennyisége.

 

Tréningmódszereink

 

  • Saját fejlesztésű és nemzetközi játékok

    Játékaink a mindennapi munka helyzeteit, konfliktusait szimulálják, elősegítve a tapasztalati tanulást.

  • Valós esettanulmányok feldolgozása

    Az esettanulmányok közös megvitatása, a gondolkodást próbára tevő, a tanulságok irányában felépített kérdéssorok segítségével.

  • Több esetben együttműködünk a szervezetek vezetőivel, hogy a tapasztalati tanulásra épülő játékokat jobban hozzá tudjuk kötni a résztvevők mindennapi munkájához.


A tréning átlagos időszükséglete: 1- 1,5 nap. Létszám: 10-30 fő.

 

Ajánlott képzéseink:

 

Vissza a Kommunikáció és szervezetfejlesztés képzések oldalra

 

 

Partnereink , hallgatóink mondták

Gia Form Kft.

Az oktatáson olyan információkat szereztem, amit fel tudok használni a munkám során, egyúttal meg is könnyítik azt....

Munkatársak motiválása

A modul célja:  A résztvevők ismerjék meg a nemzetközi gyakorlatban bevált motivációs elméleteket és ültessék át azokat saját gyakorlatukba, hogy képesek legyenek hatékonyan motiválni mun-katár...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin