"Győzelmi stratégia vesztesek nélkül"

A kihívás


Napjaink leggyakoribb tárgyalási stratégiája a rövidtávú eredményekre koncentráló tárgyalás: a felek csupán saját érdekeiket tartják szem előtt, arra törekszenek, hogy a "közösből" egyre több forráshoz jussanak és nem látják át, hogy a másik nyeresége saját nyereségükké is válhat.

 

 


E stratégia alkalmazói nem ismerik fel, hogy a tárgyalásoknak következményei vannak, mégpedig térben és időben elszórtan jelentkező következményei. Ezeket a következményeket pedig csak akkor fordíthatjuk javunkra, ha "az egész rendszer" eredményességét is figyelembe vesszük, akár saját cégünkön belüli partnerrel tárgyalunk, akár versenytársainkkal. Ehhez nyújt segítséget a rendszerszemléletű tárgyalástechnika.

 

A képzés célja

 

  • A résztvevőknek átadni, begyakoroltatni a nemzetközi gyakorlatban leginkább bevált Harvard tárgyalástechnikai modellt, amelynek segítségével a tárgyaló felek képesek kiállni saját igényeik mellett úgy, hogy közben tekintetbe veszik partnereik igényeit is.

  • Bemutatni a Harvard tárgyalástechnikai modell alkalmazást elősegítő rendszergondolkodást.

  • Közvetett cél, hogy a résztvevők megszeressék az interakciókat, belássák, hogy azok kezelése nélkül nem lehetnek sikeresek.


Milyen résztvevői kör számára ideális a képzés?


Mindenkinek

 

  • aki munkája során - gyakran vagy ritkán - tárgyalási helyzetbe kerül.

  • aki szeretné  elsajátítani a nyertes-nyertes kimenetelű tárgyalástechnika alapjait.

  • Kiemelten ajánljuk azoknak az egyéneknek és csapatoknak, akik értékláncokban dolgoznak, ahol minden egyes tárgyalás során egyeztetni kell az egyének, a csapatok és az értéklánc érdekeit.


Tréningmódszerünk


Különböző helyzeteket modellező tárgyalási szituációk sajátélményű megtapasztalása, elemzése. A régi beidegződések, sémák azonosítása, újak megismerése, gyakorlása, majd a cég életében gyakori tárgyalási helyzeteken keresztül sajátélményű tanulás - kiscsoportos formában.

 

Ajánlott képzéseink:

 

 

Jelentkezés a tanfolyamra

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

Inspiráló vezető

HOGYAN LEGYEK INSPIRÁLÓ VEZETŐ?   Mi a képzés célja?   A résztvevők képesek legyenek támogatni másokat a magasabb motivációs szint elérésében, tehetségük kibontakoztatás&aacu...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin