"Győzelmi stratégia vesztesek nélkül"

A kihívás


Napjaink leggyakoribb tárgyalási stratégiája a rövidtávú eredményekre koncentráló tárgyalás: a felek csupán saját érdekeiket tartják szem előtt, arra törekszenek, hogy a "közösből" egyre több forráshoz jussanak és nem látják át, hogy a másik nyeresége saját nyereségükké is válhat.

 

 


E stratégia alkalmazói nem ismerik fel, hogy a tárgyalásoknak következményei vannak, mégpedig térben és időben elszórtan jelentkező következményei. Ezeket a következményeket pedig csak akkor fordíthatjuk javunkra, ha "az egész rendszer" eredményességét is figyelembe vesszük, akár saját cégünkön belüli partnerrel tárgyalunk, akár versenytársainkkal. Ehhez nyújt segítséget a rendszerszemléletű tárgyalástechnika.

 

A képzés célja

 

  • A résztvevőknek átadni, begyakoroltatni a nemzetközi gyakorlatban leginkább bevált Harvard tárgyalástechnikai modellt, amelynek segítségével a tárgyaló felek képesek kiállni saját igényeik mellett úgy, hogy közben tekintetbe veszik partnereik igényeit is.

  • Bemutatni a Harvard tárgyalástechnikai modell alkalmazást elősegítő rendszergondolkodást.

  • Közvetett cél, hogy a résztvevők megszeressék az interakciókat, belássák, hogy azok kezelése nélkül nem lehetnek sikeresek.


Milyen résztvevői kör számára ideális a képzés?


Mindenkinek

 

  • aki munkája során - gyakran vagy ritkán - tárgyalási helyzetbe kerül.

  • aki szeretné  elsajátítani a nyertes-nyertes kimenetelű tárgyalástechnika alapjait.

  • Kiemelten ajánljuk azoknak az egyéneknek és csapatoknak, akik értékláncokban dolgoznak, ahol minden egyes tárgyalás során egyeztetni kell az egyének, a csapatok és az értéklánc érdekeit.


Tréningmódszerünk


Különböző helyzeteket modellező tárgyalási szituációk sajátélményű megtapasztalása, elemzése. A régi beidegződések, sémák azonosítása, újak megismerése, gyakorlása, majd a cég életében gyakori tárgyalási helyzeteken keresztül sajátélményű tanulás - kiscsoportos formában.

 

Ajánlott képzéseink:

 

 

Jelentkezés a tanfolyamra

Partnereink , hallgatóink mondták

Fröccsöntő képzésünkről

"Nagyon jónak tartottam az oktatást, a szakmaiság, vagyis az oktató felkészültsége nagyon jó. Érdekes volt a tréning, mert ilyen képzésen még nem jártam. Nagyon korrekt volt. minden aktuális kérdé...

Munkatársból felettes

Munkatársból felettes   Miért van szükség a képzésre?   A szervezeten belüli előrelépéssel, a kollégából vezetővé válással, a kinevezéssel valami megváltozik. Az addigi ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin