Építsünk konfliktust!

Kategória: Szervezetfejlesztés

Munkahelyi konfliktusok kezelése


"A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége." (Dan Millman)


A konfliktusépítés veszélyes kifejezés. A legtöbb ember és a legtöbb szervezet arra vágyik, hogy egyáltalán ne legyen konfliktusa. Akinek konfliktusa van, annak problémája van, azzal valami nincs rendben.

 

 

Így ha van is konfliktus, igyekszünk eltitkolni, a szőnyeg alá söpörni. Ezek a félresöpört konfliktusok aztán ki-kibújnak a szőnyeg széle alól, mérgezik a levegőt, aláássák az együttműködést, rontják a teljesítményt.


Minden szervezetnek életbe vágó szükséglete tehát a konfliktusok újszerű megközelítése, amelynek értelmében a konfliktusok a társas interakciók természetes következményei, amelyeket el kell fogadni és meg kell oldani. A konfliktusok a változtatás, a fejlődés, az ideális megoldások megkeresésének forrásai lehetnek. Ehhez azonban észre kell vennünk azokat, kezelésükhöz megfelelő eszközöket, módszereket kell keresnünk.


Milyen haszonnal jár, ha a munkatársak megtanulják a konfliktusépítés folyamatát?

 

  • a feldolgozott konfliktusok nem hátráltatják többé a munkavégzést,

  • nem szívnak pszichikai energiát az érintettektől,

  • új, korábban nem ismert megoldásokat hívnak életre,

  • megtanítják a dolgozóknak, hogyan kell kiállni érdekeik mellett úgy, hogy mások érdekeit is figyelembe veszik,

  • javítják a csapatszellemet.

 

Ajánlott képzéseink:

 

Jelentkezés a tanfolyamra

Partnereink , hallgatóink mondták

QP Zrt.

"Az oktató az MSA képzést, ami egy nagyon száraz és nehéz anyag, úgy tudta átadni nekünk, hogy az élvezhető és megtanulható volt. Mindkét képzésnél az oktató szakmai tudása kimagaslott &ea...

A sikeres csapatok 6 legfontosabb készsége

A sikeres csapatok 6 legfontosabb készsége     Az eredményes és energiával teli csapatmunka nem véletlenül alakul ki, hanem a csapat tudatos tevékenysége, melyben fontos szerepet kap a tagok hozzáállása, a k&eacu...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin