Túl a csapatépítésen! - coaching csapatoknak

Kategória: Szervezetfejlesztés

Coaching csapatoknak


A csapat nem hasonlítható egy géphez, amelynek elemei bármikor kicserélhetőek, hanem egy élő, dinamikus rendszer, kimondott és ki nem mondott szabályokkal, tervekkel, vakfoltokkal, elvárásokkal, hangulatokkal.

 

 


A csapat látszólag egyénekből áll, egyéni személyiségjegyekkel, egyéni célokkal és tervekkel. Ezekből az egyénekből azonban a kapcsolatok és interakciók révén összeálló csapat teljesen más minőséget képvisel, mint ami az egyénekből kiolvasható. A hatékony teamcoaching erre a más minőségre, az egész csapatra mint rendszerre fókuszál, valamint a tagok közötti kapcsolatokra. A teamcoaching így tehát több annál, mint az egyes személyek fejlesztése annak érdekében, hogy jobb csapattagok legyenek.

 

A CSAPATCOACHING CÉLJA


A csapatcoaching célja, hogy a csapat eredményessége érdekében fejlessze a tagok együttműködését, egy csapatban való munkálkodását, úgy, hogy miközben a csapat felkészülten és tudatosan figyel saját céljaira, képes legyen a szervezet egészének céljait is figyelembe venni.

További célja, hogy közös értelmezést alakítsanak ki a hálószerűen működő szervezetek újszerű együttműködési, kommunikációs törvényszerűségeiről.


A csapatcoaching lehetőséget ad a csapatnak, a csapattagoknak arra, hogy:

 

  • Összegyűjtsék erőforrásaikat a múltból.
  • Közös értelmezést alakítsanak ki a környezetről, amelyben munkálkodnak.
  • Meghatározzák, hogyan kívánnak együttmunkálkodni a jövőben.
  • A coaching arra is lehetőséget ad, hogy a csapat kiszakadva a mindennapi környezetéből jól érezze magát, feltöltődjön energiával.


A coaching során a tréner feladata, hogy tudásával, módszereivel, eszközeivel segítse, támogassa, hogy a csapat maga tudja megfogalmazni céljait, problémáit, a siker előtt álló akadályait és azokat maga tudja megoldani. Segítse, hogy a csapattagok fragmentált percepcióiból, gondolkodásából - amellett, hogy mindenki megtarthatja saját identitását - egy közös, koherens jövőkép alakuljon ki.

A tréner feladata továbbá, hogy megismerve a csapatot, egy tervet javasoljon a csapat folyamatos és tudatos fejlesztése érdekében.

 

MILYEN ESETEKBEN JAVASOLJUK A CSAPATCOACHINGOT?

 

  • Amikor a csapat útkeresési fázisban van.
  • Amikor a csapat sikeres, de már keresi a további lehetőségeket.
  • Amikor mérföldkövekhez ér, és szeretné áttekinteni a megtett utat, valamint az előtte álló kihívásokat.
  • A mikor a tagok különböző nézeteit, véleményeit nem tudják sikeresen ütköztetni, összeegyeztetni.


A CSAPATCOACHING KERETEI


Létszám:   Kb. 20 fő.

Időtartam: 1 - 1,5 nap.

Időpont:    2012.


Öltözék:    Kérjük a résztvevőket, hogy sportos öltözékben vegyenek részt a programon.

 

Ajánlott képzéseink:

 

Jelentkezés a tanfolyamra

 

Partnereink , hallgatóink mondták

Delphi - Autóipari belső auditor képzés

 "Egy percig sem éreztem, hogy elkalandozott volna a figyelmem, folyamatosan lekötötték. Az elmélet, gyakorlat arányát épp megfelelőnek tartottam.  Szívesen vennék egy workshop jellegű képzést fél év mú...

Versenyelőny a frontvonalon! - Ügyfélkezelési képzés a frontvonal valamennyi résztvevőjének

A cégstratégiát a frontvonalon dolgozók (ügyfélszolgálati munkatársak, szerelők, recepciósok, diszpécserek) valósítják meg, az ő cselekedeteik, kommunikációjuk alapján formálnak képet az ü...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin