Lean4U - Lean testre szabva

Kategória: Lean rendszer

A LEAN módszereit az elmúlt évtizedben egyre több vállalat megpróbálta bevezetni, több-kevesebb sikerrel. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a teljes kiképzett állomány töredéke végzett igazán eredményes munkát. Ennek legtöbbször az az oka, hogy a pár napos elméleti képzés után a tanulók még nem rendelkeznek megfelelő gyakorlattal az eszközök hatékony alkalmazásában, így elfogy a lendület.

A piacon nagyon tapasztalt, jó tanácsadó cégek működnek, akik egy-egy projektet profi módon levezényelnek, azonban egy hatékonyságra törekvő cégnek mégiscsak az kell legyen a célja, hogy a folyamatos fejlesztést saját erőforrásokkal oldja meg hosszú távon.

E tapasztalatok alapján dolgoztuk ki a "Lean Testre Szabva" módszert. A Lean4U egy olyan képzés, amely

  • A vevő valós igényeit veszi figyelembe a képzés és a hozzá kapcsolódó projektek kialakításakor,
  • Az általános alaptréning mellett az egyes területek szakembereinek a saját területükön hatékonyan alkalmazható lean eszközök oktatását biztosítja, ezzel növelve a képzés hatékonyságát,
  • A választott projekrtek és a teljes képzés sikerét az garantálja, hogy az oktató a projektek során workshopokon értékeli a tanulók addigi munkáját, nem hagyja magára a tanulókat, hanem a folyamat befejezéséig oktatja őket.

A szokásos lean képzésekkel ellentétben a Lean4U képzés során:

  • Az oktató már a képzési projekt tervezési szakaszában együtt dolgozik a vállalattal, felmérve annak erőforrásait, és valós tréning szükségletét. A felmérés során a vállalat vezetése meghatároz 4 olyan projektet, mely szorosan kapcsolódik az üzleti tervhez.
  • Az alapképzés 3 napos, ahol a projekt-teamek megismerkednek az alapokkal, végigmennek a Lean DMAIC fázisokon és az itt használatos eszközökön.
  • Az egyes területek "specialistáinak" képzése 4 napos alapképzés és területenként egy-egy napos gyakorlati képzéssel. Ennek a képzésnek a célja a kompetencia továbbfejlesztése az adott témakörben, és a résztvevők felkészítése az adtgyűjtési és elemzési munkára.
  • A 4 kiválasztott projekt adatgyűjtésének és az adatok értékelésének befejezése után az oktató egy hetes workshopon segíti a tanulókat az adatok elemzésében, a megvalósítandó fejlesztések meghatározásában és véghezvitelében.

 

Vissza a Lean képzések oldalra

Lean specialista program

A hatékony lean rendszerben minden lean eszköznek megvan a speciálisan arra képzett szakembere, aki a szervezetet a tudása megosztásával facilitálja a folyamatok minél hatékonyabbá tételének folyamatában. ...

Partnereink , hallgatóink mondták

Metz - Méréstechnikai képzés

"A képzés teljesen lefedte az igényeinket, főleg az oktató profizmusa tetszett. Minden kérdésre válaszolt, addig nem mentünk tovább az anyagban, amíg meg nem értettük." ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin