Lean4U - Lean testre szabva

Kategória: Lean rendszer

A LEAN módszereit az elmúlt évtizedben egyre több vállalat megpróbálta bevezetni, több-kevesebb sikerrel. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a teljes kiképzett állomány töredéke végzett igazán eredményes munkát. Ennek legtöbbször az az oka, hogy a pár napos elméleti képzés után a tanulók még nem rendelkeznek megfelelő gyakorlattal az eszközök hatékony alkalmazásában, így elfogy a lendület.

A piacon nagyon tapasztalt, jó tanácsadó cégek működnek, akik egy-egy projektet profi módon levezényelnek, azonban egy hatékonyságra törekvő cégnek mégiscsak az kell legyen a célja, hogy a folyamatos fejlesztést saját erőforrásokkal oldja meg hosszú távon.

E tapasztalatok alapján dolgoztuk ki a "Lean Testre Szabva" módszert. A Lean4U egy olyan képzés, amely

  • A vevő valós igényeit veszi figyelembe a képzés és a hozzá kapcsolódó projektek kialakításakor,
  • Az általános alaptréning mellett az egyes területek szakembereinek a saját területükön hatékonyan alkalmazható lean eszközök oktatását biztosítja, ezzel növelve a képzés hatékonyságát,
  • A választott projekrtek és a teljes képzés sikerét az garantálja, hogy az oktató a projektek során workshopokon értékeli a tanulók addigi munkáját, nem hagyja magára a tanulókat, hanem a folyamat befejezéséig oktatja őket.

A szokásos lean képzésekkel ellentétben a Lean4U képzés során:

  • Az oktató már a képzési projekt tervezési szakaszában együtt dolgozik a vállalattal, felmérve annak erőforrásait, és valós tréning szükségletét. A felmérés során a vállalat vezetése meghatároz 4 olyan projektet, mely szorosan kapcsolódik az üzleti tervhez.
  • Az alapképzés 3 napos, ahol a projekt-teamek megismerkednek az alapokkal, végigmennek a Lean DMAIC fázisokon és az itt használatos eszközökön.
  • Az egyes területek "specialistáinak" képzése 4 napos alapképzés és területenként egy-egy napos gyakorlati képzéssel. Ennek a képzésnek a célja a kompetencia továbbfejlesztése az adott témakörben, és a résztvevők felkészítése az adtgyűjtési és elemzési munkára.
  • A 4 kiválasztott projekt adatgyűjtésének és az adatok értékelésének befejezése után az oktató egy hetes workshopon segíti a tanulókat az adatok elemzésében, a megvalósítandó fejlesztések meghatározásában és véghezvitelében.

 

Vissza a Lean képzések oldalra

Lean részfeladatok erőforrásai

Feltöltés alatt....

Partnereink , hallgatóink mondták

Mérőeszköz felülgyelő képzésünk

"Interaktív volt az oktatás. Az oktató minden kérdésünkre egyértelmű válaszokat adott annak ellenére, hogy nagyon sokrétű kérdéseket kapott –mivel 5 különböző cégtől érkeztek a hallgatók. ...

Felhasználói menü

Facebook

Facebook

Linkedin

Linkedin