Meddig gyártunk „hagyományos” autókat? Mindent lecserél az elektromos?

Érdekességek, értékesítési adatok és technikai paraméterek az elektromos autókkal kapcsolatban.

Időgazdálkodás, avagy az idő hatékony kezelése

A jó időgazdálkodás lehetővé teszi az egyén számára, hogy rövidebb idő alatt többet teljesítsen.

Ön is hasonló cipőben jár gyártástervezőként?

A gyártástervező kulcs- és ütköző pozícióban koordinál, megalapozza a termelés rugalmas alkalmazkodását, a hatékony piaci munkát, de mindenek felett próbál megfelelni a belső és külső elvárásoknak.

A minőségi oktatás megfelelő gyakorlat és kutatómunka nélkül elképzelhetetlen

Két új szoftver is segíti a statisztikai kísérlettervezést és a többváltozós adatelemzést a BME Ipari Statisztikai Kutatócsoport által végzett tudományos munkában.

Új fegyver a COVID-19 ellen, avagy mire jó még a műanyag?

Egy nem várt területről, a műanyagiparból érkezett biztató információ a COVID-19 vírussal szembeni védekezés tekintetében! Egy friss kutatás kimutatta a Micrillon nevű polimer vírusölő képességét, ami fontos eleme lehet a 2020 óta tartó pandémia elleni védekezésnek.

Tervezett minőség, kísérlettervezés

Az autógyártók (Original Equipment Manufacturer, OEM-ek) egyre rövidebb időközökkel jelennek meg újabb és újabb modellekkel a piacon, ezzel is igyekezve vásárlási igényeket generálni , ezáltal egyre nagyobb és nehezebb feladat elé állítva az autóipari résztvevőket.

Problémakezelés, problémamegoldás

Az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a problémamegoldás, -kezelés az egyik leginkább fejlesztésre szoruló terület minden iparágban dolgozó, gyártó, vagy szolgáltató cég számára.

Az első akkreditált vizsgáló laboratórium Magyarországon hosszméréstechnika területén!

Itt van Magyarország első akkreditált hosszméréstechnikai vizsgálólaboratóriuma!
Túl az akkreditáción!

IATF decemberi változások

Az IATF oldalán az elmúlt pár hétben jelentős mennyiségű újdonság, elvárás jelent meg. Különösen kell figyelni az IATF SI új részeire, jövő évtől már be vezetésre kerül és a tanúsító auditokon biztosan ellenőrzési pont lesz!

A beszállítói fejlesztés

A beszállító teljesítményének maximalizálása érdekében nem elég egyszerűen meghatározni a keresésük kritériumait, kiválasztani egy vagy több partnert, majd elkezdeni tőlük a megrendelést!

Vezetés az állandóan váltózó világban

Az egyén átalakulásához, fejlődéshez nagyon pozitív fogalmak kapcsolódnak, pl. felébreszteni a bennünk élő óriást – mondja Tony Robbins világhírű sikerkönyvében. De mi ugrik be akkor, amikor a vezetőnk visszatérve a vezetői értekezletről azt mondja: át fogjuk alakítani cégünket. – Ki fognak rúgni?!

Munkavállalói jártasság – Újrakezdés

Tavasszal az Egyesült Államok autógyártói a COVID-19 miatti közel két hónapos leállás után megkezdték a gyártás felgyorsítását. Addigra a vírus milliókat betegített meg, és több ezer amerikai áldozatot szedett, ez a traumatizált országban működő vállalkozásokat bezárásra kényszerítette.

Inspiráló vezetés

Az inspiráló vezetésen nem csak magát a vezetési stílust értjük. Egy inspiráló vezető jól tudja alkalmazni a különböző vezetési stílusokat, attól függően, hogy a helyzet mit igényel, mindezt anélkül, hogy munkája során feláldozná szemléletének inspiráló jellegét. Tehát a megfelelő módszereket a megfelelő időben használja, és figyelembe veszi dolgozói igényeit és motivációit.

A minőség-ellenőrzési mechanizmus néhány lépése:

A Portfólió 2020.09.08 megjelent cikke szerint az autógyártás túl van a gazdasági mélypontján. Ugyanakkor Németországban csődközeli helyzetet jeleztek több szektorban is.

Autóipari helyzetjelentés

A Portfólió 2020.09.08 megjelent cikke szerint az autógyártás túl van a gazdasági mélypontján. Ugyanakkor Németországban csődközeli helyzetet jeleztek több szektorban is.

Időgazdálkodás

Az időgazdálkodás módszereit akkor alkalmazzuk, amikor úgy döntünk, hogy tudatosan felhasználjuk az időnket annak érdekében, hogy maximalizáljuk termelékenységünket bizonyos hosszú távú célok elérése érdekében.

A minőségirányítási rendszer (QMS) 10 legfontosabb előnye

A minőségirányítási rendszer (QMS) nem csak a gyártók számára készült, hanem számos olyan üzleti előnye is van, amely bármilyen szervezetnek releváns lehet. A minőségnek mindenhol nagy szerepe van, a gyártástól kezdve a szolgáltatáson át egészen az oktatásig. Az alábbiakban bemutatjuk a 10 legfontosabb előnyt, amelyet bármely szervezet elvárhat egy minőségirányítási rendszertől.

Az „R” faktor

A munkahelyek manapság gyorsan változó és stresszel teli környezetnek tekinthetőek, és a kihívások melyekkel szembesülünk, sokszor próbára teszik kitartásunkat.

Autóipari hírek

A Nemzetközi Járműipari Munkacsoport (IATF) folyamatosan felülvizsgálja a koronavírusnak az IATF 16949 tanúsítási rendszerre és az autóipari ellátási láncra gyakorolt hatását.

Sosem késő felkészülni

Nehéz időket élünk. A koronavírus nemcsak egészségünket veszélyezteti és nehezíti életünket, de a gazdaságra tett hatásait is hosszú időn keresztül fogjuk még érezni. A járványhelyzetre tekintettel fel kell tennünk a kérdést, hogy hogyan tudnánk felkészülni a következő hullámokra és milyen képességeket kell elsajátítanunk, hogy át tudjuk vészelni ezt az időszakot.

Itt a VDA 2 új kiadása

Jelentős késéssel jelent meg a VDA 2. kötet – A gyártási folyamat és termékjóváhagyás (PPF) régóta bejelentett hatodik átdolgozott kiadása “Rotband” néven 2020 májusának végén.

Digitális térnyerés

A járványügyi helyzet sok céget alapvető stratégiai változtatásokra sarkalt, hogy home office-ból is könnyedebben tudja a munkatársai feladatait és fejlődését támogatni.
Mi, a TEKT-nél 2 eszközt is fejlesztésnek indítottunk, hogy támogathassuk Partnereinket akár váratlan helyzetekben is.

Autóipari újdonságok 2020. augusztus – összefoglaló

2020. márciusától ugyan a Covid19 vírus határozza meg a gyártásokat, csökkentett munkaidőkeretekkel, létszámleépítésekkel, ugyanakkor a szabványosító és autóipari szervezetek folyamatosan dolgoznak a szabványok, kézikönyvek frissítésén.

Viszlát otthoni iroda?

A COVID 19 berobbanásával minden nagyon gyorsan történt. Mikor világossá vált, hogy egy agresszív, magas halálozási rátával jellemezhető világjárvány fenyegeti az országokat, a kormányoknak és felelős vezetőknek azonnal kellett dönteniük, azonnali intézkedésekkel megkísérelni a járvány terjedési sebességének csökkentését.

Hatalmas ugrás a gyökérok-elemzésben

A gyökér ok megtalálása, root cause analysis az egyik legizgalmasabb területe a problémamegoldásnak. Néha nyilvánvaló egy-egy hibamód, selejt vagy reklamáció oka, ha nyitott szemmel bejárjuk a folyamatot, máris észleljük. Máskor viszont hatalmas adatbázisokat böngészünk, különféle kereszttáblákat készítünk, statisztikákhoz nyúlunk, mégse lelünk átütő megoldást.

Problémamegoldás-8D

Az AIAG 2015-ös „Quality 2020” felmérése megállapította, hogy az OEM-ek és a beszállítók a minőséget befolyásoló kritikus kérdésnek tekintik a problémamegoldást. A tanulmány szerint a válaszadók több mint egyharmada úgy érezte, hogy jelentős javulási lehetőségek rejlenek a problémamegoldásban.

Quality mindset, minőség mindset

Legtöbbször olyan vonatkozásban, hogy nem is a készségeket kellene fejlesztenünk a képzésen, hanem a mindsetet! Annyiszor és annyi helyről hallom mostanában, hogy valószínűnek tartom, a mindset szó el fog terjedni, és ezzel a projekt, hardver, szoftver, tréning, coaching szavak mellett új gyönyörű szóval fog gyarapodni a magyar nyelv.

Teljesítményértékelés és a munka jövője

A Gallup legfrissebb kutatása szerint – The Real Future of Work / 2018 – megnövekszik az igény a kiváló vezetőkre, azokra, akik a munka emberi oldalának kezelésében is kiválóak.

Minőségköltség – FMEA szoros kapcsolata

A COQ (Minőségköltség) és az FMEA közötti alapvető kapcsolatok: Szüksége lesz az FMEA-ra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a COQ / COPQ teljesítménycélja teljesül-e, Szüksége lesz a COQ / COQP tényleges teljesítményére hasonló termékeken és folyamatokon, hogy…