A gyökér ok megtalálása, root cause analysis az egyik legizgalmasabb területe a problémamegoldásnak. Néha nyilvánvaló egy-egy hibamód, selejt vagy reklamáció oka, ha nyitott szemmel bejárjuk a folyamatot, máris észleljük. Máskor viszont hatalmas adatbázisokat böngészünk, különféle kereszttáblákat készítünk, statisztikákhoz nyúlunk, mégse lelünk átütő megoldást.
Show
Az AIAG 2015-ös „Quality 2020” felmérése megállapította, hogy az OEM-ek és a beszállítók a minőséget befolyásoló kritikus kérdésnek tekintik a problémamegoldást. A tanulmány szerint a válaszadók több mint egyharmada úgy érezte, hogy jelentős javulási lehetőségek rejlenek a problémamegoldásban.
Show
Legtöbbször olyan vonatkozásban, hogy nem is a készségeket kellene fejlesztenünk a képzésen, hanem a mindsetet! Annyiszor és annyi helyről hallom mostanában, hogy valószínűnek tartom, a mindset szó el fog terjedni, és ezzel a projekt, hardver, szoftver, tréning, coaching szavak mellett új gyönyörű szóval fog gyarapodni a magyar nyelv.
Show
A COQ (Minőségköltség) és az FMEA közötti alapvető kapcsolatok: Szüksége lesz az FMEA-ra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a COQ / COPQ teljesítménycélja teljesül-e, Szüksége lesz a COQ / COQP tényleges teljesítményére hasonló termékeken és folyamatokon, hogy…
Show

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.