Az idő – hatékonyság – feladatmennyiség kérdése sokunkat érintő probléma. Mindegy, hogy irodában, vagy home office-ban dolgozunk, a napi feladatokat el kell végeznünk. Sokszor érezzük, hogy a 8 -10 óra sem elegendő a munka elvégzésre, gyakran összecsapnak a hullámok a fejünk felett. De ennek valóban így kell történnie? Valóban túlvállaljuk magunkat? Vagy van egy könnyen elsajátítható készség, amivel a munkamennyiség és munkaidő pariba hozható? Az időgazdálkodás az a folyamat, amelynek során megtervezik és ellenőrzik, hogy mennyi időt kell fordítani bizonyos tevékenységekre. A jó időgazdálkodás lehetővé teszi az egyén számára, hogy rövidebb idő alatt többet teljesítsen, csökkenti a stresszt és a kitűzött karrier megvalósításában is fontos szerepet játszhat.   A jó időgazdálkodás hatékonysághoz és termelékenységhez, kevesebb stresszhez és nagyobb sikerhez vezet az életben. Íme néhány előnye az idő hatékony kezelésének:
  1. Stresszoldás
A feladatütemezés elkészítése és betartása csökkenti a szorongást. Amikor kipipálja a „teendők” listájának elemeit, láthatja, hogy kézzelfogható előrelépést tesz.  
  1. Több idő
A jó időgazdálkodás további időt szabadít fel a mindennapi életben. Azok az emberek, akik hatékonyan tudnak gazdálkodni az idővel, élvezik, hogy több idejük van hobbikra vagy más személyes tevékenységekre.  
  1. Több lehetőség
Az idővel való megfelelő gazdálkodás több lehetőséghez vezet, és kevesebb időt veszít a triviális tevékenységekre. A jó időgazdálkodási készségek kulcsfontosságú tulajdonságok, amelyeket a munkaadók keresnek -> egy igen fontos és vonzó képesség tehát! A munkák rangsorolásának és ütemezésének képessége rendkívül jelentős minden szervezet számára, fontos szempont munkaadói oldalról nézve is.  
  1. Célok megvalósításának képessége
Azok a személyek, akik gyakorolják a jó időgazdálkodást, a célok elérésében is eredményesebbek, ráadásul mindezt rövidebb idő alatt teszik meg, vagyis sokkal hatékonyabbak tudnak lenni, mint az időhiánnyal küzdő társaik!

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.