Augusztus 3-án egy online workshopot tartottunk az Időgazdálkodás témakörében.

Egyik partnerünk úgy gondolta, hogy a nyári szabadságolási- és uborkaszezont igyekszik optimálisan kihasználni kompetenciafejlesztés szempontjából és nem hagyja veszni ezeket a heteket sem. Megkeresett minket egy 1,5-2 órás workshop igénnyel, ezzel biztosítva a fejlődést, de nem terhelve a dolgozó (és valószínűleg helyettesítő) kollégákat.

Kíváncsian vártuk, hogy hányan fognak becsatlakozni az eseményre. Végül 20 fő részvételével tudtuk megtartani az igényelt workshopot.


Az Időgazdálkodás, vagy – még pontosabban – a feladatgazdálkodás nagyon fontos mindenki életében, akár magánéletre, akár a munkára gondolunk. Ezáltal el tudjuk érni, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, kevesebb stresszel találkozunk, lelkesek vagyunk, jobban teljesítünk és jobb társas kapcsolatokat tudunk kialakítani.

Fontos eleme, elvárása volt a workshopnak az aktivtás; bárki hozzászólhatott, vitatkozhatott, tapasztalatot oszthatott meg, de cáfolhatta is a trénert, ha esetleg nem értett egyet vele. A résztvevők nagyon aktívak voltak, a folyamatos véleménycserének köszönhetően egy pörgős, színes előadást tudtunk tartani.

Érdekes válaszok jöttek arra a kérdésre, hogy ki, hogy költene el napi 86.450 Ft? Minden nap, kötelező jelleggel el tudna-e költeni ennyi pénzt?

Kimondtuk és tudatosítottuk, hogy nem az időt kell beosztani, hanem a rendelkezésre álló fix időhöz a feladatokat kell igazítani, ezért is pontosabb a feladatgazdálkodás, vagy önmenedzselés fogalom.

Megbeszéltük, hogy a multitasking miért nem hatékony, és azt is, hogy ha “okosan” halogatunk, még eredményesebbek is lehetünk.

A Covid-időszaknak köszönhetően óriási változások történtek az elmúlt években. Beszélgettünk arról, hogy ez az időszak nem csak rosszat hozott az emberek életében, hanem sok jót is: ennek köszönhetjük, hogy általánosan elfogadott lett a cégek számára a home office, a családok sok időt tölthettek egymással, a diákok az online oktatás miatt rákényszerültek a kooperatív feladatmegoldásra, ami az egyik legjobb fejlesztő módszer. Nyilván ezek a változások az addigi időbeosztást is megváltoztatták mindenki életében, ahogy újratervezést igényelt a családok mindennapjaiban az élet újraindulása is.

Eljutottunk ahhoz a konzekvenciához, hogy a restart ott van mindenki életében és nagyon fontos! Folyamatosan újratervezünk a felgyorsult világunkban, de sok feladat miatt magunkat is restartolni kell: kell találni olyan tevékenységet, amivel sikerül egy rövid időre magunkat kikapcsolni, hogy újraindulva plusz energiát kaphassunk, kicsit megtisztulhassunk.

Összességében a délelőtt rendkívül jól sikerült, a résztvevők is nagyon jól érezték magukat. Folytatjuk novemberben, amikor is már egy teljes tréningnapot tartunk a témában!

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.