Keresés
Close this search box.

A COQ (Minőségköltség) és az FMEA közötti alapvető kapcsolatok:

FMEA hatásosságaFMEA hatékonysága
Az FMEA hatékonyságát a belső és külső hibák csökkentésének nyomon követésével értékelhetjük. Ha a meghibásodások elfogadhatatlan csökkenése nem következik be, az FMEA nem volt hatékony.A hatékony FMEA előkészítéséhez szükséges erőfeszítések szintje a felmerülés és a megelőzés költségeihez kapcsolódnak, amint azt korábban leírtuk. Összességében a COQ-t arra használják, hogy megmutassa az egyensúlyt a megelőzési / felmerülési költségek és a belső és külső hibaköltségek csökkentése között.

AIAG & VDA FMEA Kézikönyv változásai:

Újdonságok dióhéjban:

Ha jelenleg az AIAG FMEA 4. kiadását használja, vagy még nem megfelelően hajtotta végre az FMEA fejlesztési folyamatát a szervezeten belül, fontos lépéseket kell tenni az új AIAG és VDA FMEA kézikönyv megjelenésével!

Ne feledje, hogy minden szervezet más és más, így az FMEA fejlesztési folyamatának beállításához szükséges lépések valószínűleg egyediek.

Néhány lépés azonban segít, hogy elkezdhessük az utazást. Legfontosabb lépések és amiben segíteni tudunk:

  1.  Ismerkeden meg az Új AIAG& VDA FMEA kézikönyv tartalmával. Keresse új FMEA tréningünket!
  2.  Azonosítsa a saját FMEA fejlesztési folyamata és az új elvárások közötti GAP-eket, definiálják az akciókat, hogy az új elvárások teljesíthetők legyenek. Vagyis az FMEA folyamat átvizsgálása és kiegészítése az új követelményekkel és azokra definiált folyamatlépésekkel, szabályozással! Cégre szabott tanácsadással segítünk!
  3.  Fejlessze FMEA ismereteit! Kérje képzésünket az összes FMEA készítésben, vagy készítés támogatásban résztvevő csapattagnak, hogy fejlesszük ismereteiket és hatékonyan tudjanak a multidiszciplináris csapatban működni! (FMEA résztvevők, támogatók, auditorok, vezetők)
  4.  Vizsgálja újra felül a saját FMEA fejlesztési folyamatát és a GAP analízisét! Határozza meg a bevezetési tervet az új „FMEA kísérleti projektre”! Válasszon ki egy új bevezetés alatt álló projektet! Kérje tanácsadónk támogatását!
  5. Vezesse be az új „FMEA kísérleti projektjét” és jegyezze fel a lessons learned-öket, tanult tapasztalatokat az új módszerek segítségével! Mérje az új FMEA próbaprojekt pénzügyi hatásait a minőségköltségek tekintetében! Kérje tanácsadónk támogatását!
  6. Egységesítse az üzleti folyamatokat az új FMEA kézikönyv alkalmazásával. A professzionális FMEA átmeneti coaching és tanácsadás a legtöbb esetben költséghatékony megoldás!
  7. Végül folytass folyamatos javítási megközelítést, hogy az FMEA élő dokumentumként működjön!

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.