Keresés
Close this search box.

Probléma-megoldás

Leírás

Költségoptimalizálás

A mai versenyhelyzetben, a cégek nagy többségének már project bevezetések fázisában szembesülnek problémákkal, amiket nem tudnak hatékonyan megoldani, mert vagy nincs idejük a megcsúszott projectek miatt, vagy nincs szakértő gárdájuk, vagy ha van, nagyon leterhelt, így gyakran előfordul, hogy termék-és gyártástervezési problémák átcsúsznak a szériagyártás fázisába, ahol már eszkalációs folyamatokkal, vevői felügyelettel, sorozatos válogatási költségekkel nem tudja a szervezet ezen helyzetet kezelni, egyre növekvő veszteségekkel és vevői elégedetlenséggel kell számolnia.

Ilyenkor jó egy külső szem, tanácsadó, aki helikopter magaslatról látja és láttatja a problémát és lépéseiben segíti a problémamegoldást, mint megfelelő csapat összeállítás, probléma azonosítása, standardizált gyökérokelemzési módszerek, majd nem csak javító, hanem helyettesítő akciókat is megfogalmaztat, valamint elősegíti a cég lessons learned adatbázisának fejlesztését és visszacsatolást biztosít az új projectek irányába.

Az OEM-ek a brand veszteség megelőzése érdekében az IATF szabvány kötelező elemévé tették a garanciális hibák elemzésének standardizált folyamatát, beleértve az NTF folyamatot. Ha ebben sincs még tapasztalata, szükséges lenne egy módszertani megoldás, folyamatleírás, ellenőrző lista, ebben is tudjuk támogatni.

Kérjük keresse tanácsadónkat.

Kulcstémakörök

  • Problémamegoldás módszertanának erősítése, folyamat támogatása, 8D problémamegoldó csapat vezetése egy adott problémában, gyökérokelemzési módszerek alkalmazása, teljes folyamatszemlélet.
  • Statisztikai elemzések támogatása, DOE vizsgálat készítés.
  • 6 sigma, Kaizen, Lean tanácsadás

Kérdése van?

Szakértő kollégáink készséggel
állnak rendelkezésre!

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.