Egyre gyakrabban halljuk tréning megrendelőinktől a mindset szót
Mit is jelent a mindset szó? 

Legtöbbször olyan vonatkozásban, hogy nem is a készségeket kellene fejlesztenünk a képzésen, hanem a mindsetet!  Annyiszor és annyi helyről hallom mostanában, hogy valószínűnek tartom, a mindset szó el fog terjedni, és ezzel a projekt, hardver, szoftver, tréning, coaching szavak mellett új gyönyörű szóval fog gyarapodni a magyar nyelv.

Nos, a mindset nem más, mint meggyőződéseink, értékeink, gondolataink, elvárásaink egyvelege. Sok szinonimája van: életfilozófia, szemléletmód, hozzáállás, világkép, gondolkodásmód.
A mindsetünk döntően befolyásolja viselkedésünket, viselkedésünk meg az elért eredményeinket. Ezért fontos beszélnünk a mindsetről! Amúgy régóta ismert ez az összefüggés. Henry Fordtól sokat idézik a “Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem – mindig igazad van!” mondást, ami jól szemlélteti a mindset lényegét. Hasonlóan frappáns érzékeltetése a mindsetnek az amerikai pszichológia atyjának nevezett William Jamestől: „Higgy abban, hogy érdemes élni, és a hited segít abban, hogy ez valóra váljon.”

Gyakorlati példák a mindsetre

Mindkét példánk a vezetőképzésünkről származik: Az egyik vezető azt hangoztatja, hogy „Csupa hülyével vagyok körülvéve!”. A másik úgy vélekedik „Csiszolatlan gyémántokkal van teli a csapatom!” Tegyük fel, asszertív kommunikációs képzésre jönnek mind a ketten.
Az a vezető, aki a csiszolatlan gyémántokból akar csiszoltat kiformálni, az fogékony lesz az olyan asszertív kommunikációs eszközökre, mint az én-üzenet, az adatszintű visszacsatolás, az események leírása. Az, akinek az a véleménye, hogy a munkatársai alkalmatlanok, a tréningen jó esetben gyakorolja ugyan ezeket az eszközöket; de az életben továbbra is le fogja hordani a munkatársait, mert az a meggyőződése, hogy „ezekkel” csak így lehet beszélni!
Ennyit a mindset erejéről.

Mi is jelent a quality mindset? 

Mint a minőségügy iránt elkötelezett szolgáltató, mi is szeretnénk hozzájárulni a qualty mindset tudatos kialakításához, fejlesztéséhez. Ezért nagy tisztelettel kérjük olvasóinkat, osszák meg velünk, hogy számukra mi is a quality mindset lényege. Milyen gyakorlati példákkal lehet legjobban szemléltetni a quality mindsetet, a minőség mindsetet?

Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.