‘Általános információbiztonsági képzés’

autóipari

méréstechnikai

műanyagipari

soft skills

irányítás rendszeri

lean

‘Általános információbiztonsági képzés’

Autóiparban és azon kívül tevékenykedő vállalatoknak is szembe kell nézniük a fokozódó információbiztonsági kockázatokkal. Nem szükséges rögtön külső, rosszindulatú és magasan „képzett” támadókra gondolni (bár kizárni sem lehet), belső, akár alulszabályozottságból adódó fenyegetések is potenciális veszteségeket hordozhatnak magukban. A VDA (Verband der Automobilindustrie) ezért megalkotott egy több, mint 10 éves múltra visszatekintő, ISO 27000-es szabványcsaládon alapuló információbiztonsági keretrendszert, az ISA-t (Information Security Assessment), kifejezetten az autóipar számára. Az ENX Association pedig létrehozta a VDA ISA értékeléssel rendelkezők számára a TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) keretrendszert, amellyel az iparág további résztvevőivel osztható meg (további információk között) az ISA követelményeinek teljesítését igazoló, ENX TISAX ® tanúsítvány.

A KÉPZÉS CÉLJA

Megismertetni a résztvevőkkel, hogy hogyan kell megvédeni a vállalat információit, valamint világosan látják majd a hétköznapokat érintő védelmi intézkedések gyakorlati szerepét, és hozzáadott értékét.

A képzés célcsoportja

Alapozó oktatásunkat olyan munkatársaknak és vezetőknek szánjuk, akik szeretnék elmélyíteni az információbiztonság alapelveit, felkészülni és meggyőződni az információk, dokumentumok megvédésének vállalati és személyes hasznáról.

Képzés során megszerezhető kompetencia

A résztvevők képesek lesznek az információbiztonsági elveknek, irányoknak megfelelően végezni mindennapi munkájukat.

A képzésen történő részvételről részvételi igazolást állítunk ki, illetve vizsgalehetőséget is biztosítunk, amely „Általános információbiztonság képzésen történő részvétel” tanúsítványt nyújt – sikeres vizsga esetén.

A képzés tematikája

 • Bevezetés és definíciók
 • Az információbiztonság alapelvei, szintjei
 • Biztonsági kultúra
 • Komplex vállalati biztonság
 • Fizikai biztonság, objektum védelem
 • Információ, dokumentum biztonság
 • Humán biztonság

Részvételi feltételek

Információbiztonsági szakemberek esetén ISO 27001 szabvány ismerete (pl. lead auditori képesítés, CISA/CISM, vagy azokkal egyenértékű nemzetközi jogosítvány megléte).

Információbiztonsági tapasztalattal nem rendelkezők számára nincs részvételi megkötés, azonban nyílt képzések esetén a résztvevők tudásának homogenitását nem tudjuk biztosítani, így előfordulhat, hogy autóiparból érkezők és / vagy alapvető információbiztonsági háttérrel rendelkezők könnyebben tudják követni a tanfolyamot.

Ajánlott képzések

KÓD
Megnevezés

‘FMEA moderátor képzés’

QA-AU-0021

PSCR – Termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott

Autóipari vezető leszek

ST-00-0047

AIAG – VDA FMEA – Angol nyelven!

QA-AU-0019

Funkciókritikus és kritikus jellemzők az autóiparban

QA-AU-0062

FTIR workshop

PL-MO-0020

Jelentkezési lap
  Kérdésem van

   Az alábbival kapcsolatban van kérdésem:   Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.