‘Környezetvédelmi ügyintéző’

autóipari

méréstechnikai

műanyagipari

soft skills

irányítás rendszeri

lean

‘Környezetvédelmi ügyintéző’

Környezetvédelmi ügyintéző, környezetvédelmi megbízott alkalmazását jogszabályi előírás határozza meg. A cégeknek, vállalatoknak a tevékenységükkel kapcsolatos környezetvédelmi bevallások elkészítése, hatóságokkal való kapcsolattartás fontos feladatuk, ahová egy munkavállalót mindenképp dedikálniuk kell. Általában már meglévő munkaerőt bíznak meg ezzel a nem is olyan egyszerű feladattal! Folyamatos változások, komoly bírságok, sok adminisztráció! Képzésünkkel egy keretet és biztos alapokat nyújtunk a környezetvédelmi bevallásokhoz!

A KÉPZÉS CÉLJA

A környezetvédelemhez tartozó jogszabályok megismerése.A környezetvédelmi ügyintéző (KIR ügyintéző) képes legyen a vállalat környezetvédelemmel kapcsolatos napi és jogszabályokon alapuló feladatainak elvégzésére.

A képzés célcsoportja

 

Olyan munkatársak, akik cégüknél környezetvédelmi feladatok elvégzésével bíztak meg (környezetvédelmi ügyintéző, környezetvédelmi megbízott), és a mindennapi munkájukhoz szükséges szakmai tapasztalatokat és rutint kívánják megszerezni.

Képzés során megszerezhető kompetencia

A környezetvédelmi ügyintéző (KIR ügyintéző) tanúsítvány birtokában a tanuló, mint környezetvédelmi ügyintéző / környezetvédelmi megbízott figyeli a szakmai jogszabá­lyok és szabványok változásait, nyilvántartja a szennyezőanyag-kibocsátásokat, a környezeti adatokat, a védett természeti értékeket, a szennyezett területeket. Anyag- és eszköznyilvántar­tást vezet, hatósági bevallásokat, környezetvédelmi tárgyú jelentéseket készít. Kapcsolatot tart környezetvédelmi, természetvédelmi hatóságokkal, az ügyfelekkel, a szakmai és civil szerve­zetekkel, a lakossággal, a médiával. Helyszíni szemlén, meghallgatáson részt vesz. Jegyző­könyvet készít. Szakértők, szakhatóságok megkeresésében, pályázatok elkészítésében, megva­lósításában vesz részt.

A képzés tematikája

– Bevezető, alapfogalmak

– Jogszabályi környezet

– Hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatok

– Levegőtisztaság védelemmel kapcsolatos feladatok

– Vízgazdálkodással kapcsolatos feladatok

– Egyéb környezetvédelemhez tartozó feladatok

– Gyakorlati feladatok (bevallások, bejelentések készítése)

 

Részvételi feltételek

Minimum középfokú végzettség.

Ajánlott képzések

KÓD
Megnevezés

IATF audit kompetencia csomag

CS-00-0010

Stresszkezelés

ST-00-0046

Excel képzés II.

ST-00-0045

Excel képzés I.

ST-00-0044

‘Autóipari információbiztonsági belső auditor képzés ‘

QA-IR-0027

‘Információbiztonsági belső auditor képzés’

QA-IR-0026

Jelentkezési lap


    Kérdésem van

      Az alábbival kapcsolatban van kérdésem:
      Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.