‘Beszállítói auditor fröccsöntés technológiai ismeretekkel’

autóipari

méréstechnikai

műanyagipari

soft skills

irányítás rendszeri

lean

‘Beszállítói auditor fröccsöntés technológiai ismeretekkel’

A műanyaggyártás területén a műanyag alapismeretek, a meglévő technológia megismerése, elengedhetetlen ahhoz, hogy az esetleges selejt, gyártási hibák okát feltárhassuk. A hibaokok kereséséhez, a gyártás megfelelő helyreállításhoz szükséges egy komplex, a fröccsöntés és auditálás folyamatát is birtokló munkavállaló. A képzés kontaktórás képzésként valósul meg, budapesti helyszínnel!

A KÉPZÉS CÉLJA

A fröccsöntés minőségbiztosítása és beszállítói folyamat elemzés
Anyagismeret:
Alapanyagok szárítása, szárítási folyamat jelentősége, lehetséges hibák.
Újrahasznosítás lehetőségei és műveletei. Darálás, porleválasztás, fémdetektálás.
Nedvességtartalom meghatározása.
Kondicionálás lehetősége.
Műanyagok termikus és mechanikai tulajdonságai.
Technológia:
Fröccsöntési ciklus részeinek megismerése.
Termék leképezés folyamata, áramlás a szerszámban.
Gép és szerszám (alap szinten): Feldolgozó gép működésének alapszintű megismerése. Fröccsöntő szerszámok felépítésének alapszintű megismerése.
Hibaanalízis:
Lehetséges hibák a terméken. Hiba okok keresése és megértése. Szerszámra, alapanyagra vagy technológiára visszavezethető hibák. Perifériákra visszavezethető hibák.
Beszállító auditori elemek a fröccsöntésben:
Általános beszállítói követelmények az autóiparban, IATF 16949 alapján
Rendszeraudit elemei a beszállítóknál
Ellenőrzési terv (Control Plan) alapján folyamat audit tervezése
MIre figyeljünk a fröccsöntési folyamatoknál a megfelelő minőségű termék biztosítása érdekében?
AIAG CQI 19 elemei
CQI 23 fröccsöntési self assesment– hogyan használhatjuk?

A képzés célcsoportja

  • Belső auditorok,
  • Folyamat mérnökök,
  • Quality mérnökök

Képzés során megszerezhető kompetencia

A fröccsöntés minőségbiztosítása és beszállítói folyamat elemzés.
Feldolgozó gép működésének alapszintű megismerése.
Fröccsöntő szerszámok felépítésének alapszintű megismerése.
Hiba okok keresése és megértése. Beszállító auditori elemek a fröccsöntésben
Ellenőrzési terv (Control Plan) alapján folyamat audit tervezése

Képzéseink elvégzése sem szakképesítést, sem szakmát, sem részszakmát nem nyújtanak és az ITMr. 1. melléklet 70. sorában található tevékenység e képzések elvégzése után sem lesz önállóan gyakorolható.

A képzés tematikája

Anyagismeret

  • Alapanyagok szárítása, szárítási folyamat jelentősége, lehetséges hibák.
  • Újrahasznosítás lehetőségei és műveletei. Darálás, porleválasztás, fémdetektálás.
  • Nedvességtartalom meghatározása.
  • Kondicionálás lehetősége.
  • Műanyagok termikus és mechanikai tulajdonságai.

Technológia

  • Fröccsöntési ciklus részeinek megismerése.
  • Termék leképezés folyamata, áramlás a szerszámban.

Gép és szerszám (alap szinten)

  • Feldolgozó gép működésének alapszintű megismerése.
  • Fröccsöntő szerszámok felépítésének alapszintű megismerése.

Hibaanalízis

  • Lehetséges hibák a terméken.
  • Hiba okok keresése és megértése.
  • Szerszámra, alapanyagra vagy technológiára visszavezethető hibák.
  • Perifériákra visszavezethető hibák.

Beszállító auditori elemek a fröccsöntésben

  • Általános beszállítói követelmények az autóiparban, IATF 16949 alapján
  • Rendszeraudit elemei a beszállítóknál
  • Ellenőrzési terv (Control Plan) alapján folyamat audit tervezése
  • MIre figyeljünk a fröccsöntési folyamatoknál a megfelelő minőségű termék biztosítása érdekében?
  • AIAG CQI 19 elemei
  • CQI 23 fröccsöntési self assesment– hogyan használhatjuk?

Részvételi feltételek

Minimum középfokú iskolai végzettség.

Ajánlott képzések

KÓD
Megnevezés

‘FMEA moderátor képzés’

QA-AU-0021

PSCR – Termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott

Autóipari vezető leszek

ST-00-0047

AIAG – VDA FMEA – Angol nyelven!

QA-AU-0019

Funkciókritikus és kritikus jellemzők az autóiparban

QA-AU-0062

FTIR workshop

PL-MO-0020

Jelentkezési lap












    IgenNem




    IgenNem



    Kérdésem van

      Az alábbival kapcsolatban van kérdésem:







      Weboldalunkon a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használunk.